Clipul piesei „Dorule”, filmat în şapte ore, la minus 12 grade

Pasha Parfeni şi echipa sa şi-au văzut visul cu ochii, au lansat videoclipul la piesa „Dorule” pentru Eurovision. „Iniţial, intenţionam să filmăm acest videoclip după finala naţională a Eurovisionului, însă, când am aflat că la concurs va participa Natalia Barbu şi „Zdob şi Zdub”, ne-am gândit să-l filmăm şi să-l prezentăm acum, pentru a promova mai bine piesa”, spune Vlad Costandoi, producătorul lui Pasha Parfeni.

Cu vin şi plăcinte calde, Pasha, împreună cu naistul Iulian Puşcă şi ţambalistul Andrei Pavlinciuc, şi-au prezentat clipul piesei cu care participă la Eurovision. Prezentarea a avut loc vineri, 18 februarie, în incinta restaurantului „Sălcioara” din Chişinău.

Pasha a spus că a ales acest local, deoarece se asociază cu clipul. Interpretul a avut-o mereu în preajmă pe iubita sa, o brunetă înaltă şi subţire, Iuliana.

La lansarea clipului au participat Adriana Ochişanu şi Cornel Botgros, Ion Paladi, trupa „Akord”. Aceştia au apreciat piesa şi au spus că Pasha are toate şansele să se claseze pe un loc de frunte, nu aici, ci la Dusseldorf.

„Am cărat ţambalul vreo doi km”

„Am filmat clipul şapte ore, la minus 12 grade, la Orheiul Vechi. Eram îmbrăcaţi numai în cămăşi şi pantaloni, cu instrumentele aproape îngheţate”, spune zâmbind Pasha.

Сea mai grea a fost transportarea instrumentelor muzicale la o înălţime de 700 de metri. „Am cărat ţambalul vreo doi km, însă nu-mi pare rău, a ieşit un clip bun”, spune ţambalistul Andrei Pavlinciuc.

La realizarea piesei şi clipului a participat multă lume, chiar şi nişte elevi. Aceştia au realizat desene la tema clipului care au fost votate de jurnaliştii şi interpreţii prezenţi la eveniment. Desenul care va acumula cele mai multe voturi va fi pe coperta CD-ului. „Ne-am gândit să apelăm la imaginaţia copiilor.

Suntem mulţumiţi că am primit atâtea desene, le mulţumim tuturor copiilor, ne sunt de mare ajutor. Sper ca tuturor să le placă clipul, deoarece, după părerea mea, este unul sufletist”, spune Pasha Parfeni.

„Îmbinăm muzica etno cu beat-box”

Pasha Parfeni, ţambalistul Andrei Pavlinciuc şi naistul Iulian Puşcă colaborează de mai mult timp. Andrei Pavlinciuc cântă de la vârsta de 8 ani, acum este membru al orchestrei „Mugurel”. Timp de zece ani a cântat în ansamblul „Joc”, în 2001, a colaborat şi cu „Zdob şi Zdub”.

Colaborarea cu Pasha Parfeni i se pare interesantă, deoarece „îmbină muzica populară cu cea de club”.

Iulian Puşcă cântă la nai de când se ţine minte, provine dintr-o familie de muzicieni, muzica este viaţa lui. „Am cântat mai mult muzică clasică, îmi place colaborarea cu Pasha, deoarece îmbinăm muzica etno cu beat-boxul, gen pe care îl ador. Sperăm să mergem mai departe cu Pasha, deoarece, în compania lui şi a lui Andrei, mă simt ca într-o familie”, spune Iulian Puşcă.

Carolina CHIRILESCU

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)