Cleopatra Stratan, pe locul 4 în topul „10 copii geniali ai lumii”

Tânăra interpretă care şi-a început cariera muzicală la 3 anişori s-a situat pe locul 4 în topul celor mai geniali copii ai lumii. Topul „10 copii geniali ai lumii” a fost realizat de oddee.com.

La vârsta când alţi copii de seama ei abia încep să vorbească, Cleopatra, fiica lui Pavel Stratan, a înregistrat piese şi a cântat live în faţa a mii de spectatori. Conform topului, interpreta este cea mai tânără persoană care a avut succes la public. Albumul său din 2006 „La vârsta de 3 ani” a fost cel mai vândut şi cel mai mediatizat.

Cleopatra Stratan deţine recordul de a fi cel mai tânăr artist care a cântat live timp de două ore în faţa unui public numeros. La vârsta de 3 ani, Cleopatra era cea mai plătită artistă, se zvoneşte că încasa câte 10.000 de euro de piesă.

De asemenea, mica interpretă a primit trei premii MTV pentru cel mai tânăr artist a cărui melodie a ajuns hitul numărul 1 într-o ţară. Este vorba de piesa „Ghiţă” care a fost numărul 1 în topurile muzicale din Moldova şi România.

În 2010, Cleopatra Stratan a fost inclusă în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai tânără cântăreaţă din lume. Interpreta care, în acest an, va împlini 9 ani a lansat trei albume, şapte videoclipuri şi o păpuşă ce îi poartă numele.

Încet-încet, frăţiorul mai mic, Cezar, îi calcă pe urme. La cei doi anişori, Cezar Stratan imprimă deja piese împreună cu tatăl său şi cu sora sa.

Alţi 9 copii geniali în top

Kim Ung-Yong, cel mai mare IQ din lume. Kim s-a născut în 1962 în Coreea şi e foarte posibil să fie cel mai deştept om de pe planetă (a fost recunoscut de Guiness Book ca având cel mai mare IQ de până acum – peste 210!).

Până la 4 ani, putea citi în japoneză, coreeană, germană şi engleză. A studiat fizica la Universitatea Hanyang de la 3 la 6 ani.

Gregory Smith, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace la numai 12 ani. Născut în 1990, Gregory Smith ştia să citească la numai 2 ani şi s-a înscris la universitate la zece ani. Gregory a fost nominalizat de patru ori la Premiul Nobel pentru Pace.
Akrit Jaswal, chirurg la şapte ani, Akrit este un tânăr din India, supranumit „cel mai isteţ băiat din lume”. Prima sa operaţie a realizat-o pe când avea şapte ani. În prezent, este cel mai tânăr student acceptat la o universitate indiană.

Aelita Andre, artista în vârstă de doi ani ale cărei picturi au fost expuse într-o galerie faimoasă. Fetiţa nu ştie încă să-şi lege singură şireturile la pantofi, însă a câştigat deja o sumă frumuşică din vânzarea tablourilor pictate de ea.

Saul Aaron Kripke, invitat să predea la Harvard, în timp ce era încă la liceu. A primit premiul Schock, echivalentul din filosofie al premiului Nobel, şi e considerat a fi cel mai mare filosof în viaţă din lume.

Michael Kevin Kearney şi-a luat prima diplomă la zece ani şi a devenit milionar la un reality-show Michael Kearny. La 17 ani, predă la facultate.

Fabiano Luigi Caruana, micul geniu al şahului, care a devenit mare maestru la 14 ani.

Willie Mosconi, jucător profesionist de biliard la 6 ani. William Joseph Mosconi a început să joace biliard pe o masă improvizată, cu cartofi pe post de bile şi o coadă de mătură în loc de tac. A inventat o mulţime de lovituri spectaculoase, a stabilit mai multe recorduri în biliard – de exemplu, a introdus 526 de mingi consecutiv.

Elaina Smith, cea mai tânără realizatoare a unei emisiuni de radio, la 7 ani micuţa din Coventry, Marea Britanie, a sunat la un post local de radio în 2009, pe când avea 7 ani, să-i ofere sfaturi unei femei care fusese părăsită de iubit.

C.C.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)