Clarvăzătorii răstoarnă ancheta

CAZURI CONTROVERSATE // „Crimele de la Ialoveni şi Durleşti au fost săvârşite de aceeaşi persoană”, susţin doi dintre cei mai buni clarvăzători din Rusia

„E iniţiativa soţului meu. El i-a contactat pe clarvăzători, iar pe 13 iulie ei au venit în R. Moldova”, spune mama lui Ilie Racu, tânărul de 18 ani care a fost găsit împuşcat alături de prietena sa de 15 ani, în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, în apropierea mănăstirii „Sfântul Andrei” din oraşul Durleşti într-un automobil BMW.

Aleksandr Litvin şi Zeraddin Rzaev sunt clarvăzătorii care au răspuns invitaţiei părinţilor. Oamenii legii promit că, până în septembrie, autorul crimelor odioase de la Durleşti şi Ialoveni va fi reţinut. Şi aceasta în condiţiile în care în detenţie se află bărbatul căruia i se incriminează săvârşirea omorurilor. „Ieri am fost la fiul meu, la spitalul de psihiatrie. În blocul pentru deţinuţi. Este foarte slăbit. Plânge şi se jură că nu a ucis pe nimeni”, spune mama bănuitului care a fost transferat recent din Penitenciarul nr. 13 în Spitalul de psihiatrie din Chişinău.

Aleksandr Litvin este câştigătorul celei de-a VI-a ediţie a emisiunii ruseşti „Bitva extrasensov”, Ziraddin Rzaev poziţionându-se pe locul doi. Ambii au venit în R. Moldova pentru a ajuta mersul anchetei penale în cazurile dublului asasinat din septembrie 2010 de la Ialoveni, din aprilie 2011 de la Durleşti şi tentativa de omor din 18 mai curent de la Ialoveni. Clarvăzătorii, după ce s-au întâlnit cu rudele victimelor, au spus că toate crimele sunt făcute de aceeaşi persoană. „E un bărbat cu devieri psihice. Suferă din cauza că a fost înşelat de iubită cândva, în trecut. Are vârsta cuprinsă între 30 şi 40 ani. Omoară pentru a se calma. De fiecare dată după ce ucide pe cineva parcă se linişteşte pentru puţin timp şi apoi iarăşi simte setea de a omorî. Suferă de o boală oncologică la plămâni, când am fost la faţa locului, parcă îi auzeam vocea foarte răguşită. Vorbeşte ca un tigru”, a declarat, pentru JURNAL, Ziraddin Rzaev.

Clarvăzătorul spune că infractorul este încă în libertate, nu are un loc stabil de locuit. „Îl văd că doarme în două locuinţe, una din care este locul lui de muncă. Lucrează undeva unde este mult fier”, spune clarvăzătorul.

Multe coincidenţe

Oamenii legii care investighează cazurile de rezonanţă se arată sceptici faţă de vedeniile clarvăzătorilor. Surse din cadrul MAI susţin că vor merge pe alte piste şi, până la sfârşitul lui august, vor descoperi toate crimele. „Să dea Domnul să-l găsească pe infractorul adevărat”, se roagă mama tânărului care se află la Spitalul de psihiatrie. Acelaşi lucru şi-l doresc şi părinţii lui Ilie Racu şi ai Olgăi Câşlaru. „Eu cred în ceea ce mi-au spus clarvăzătorii. Sunt multe coincidenţe. Parcă l-au cunoscut pe Ilie când era în viaţă. Era pasionat de muzică, dar şi mai mult de calculator. Mai multe detalii nu pot să vă spun pentru că am semnat un contract de nedivulgare a informaţiei”, a menţionat mama lui Ilie Racu.

Soţia bărbatului de 31 de ani, cadavrul căruia a fost descoperit într-o maşină din apropierea şoselei Chişinău–Ialoveni împreună cu cel al amantei sale de 18 ani, de asemenea, nu a putut să ne dea mai multe detalii. „Am fost la Telecentru, unde au fost cazaţi clarvăzătorii. Am vorbit pe rând cu fiecare dintre ei. Veţi privi emisiunea în august şi veţi vedea totul”, spune văduva Nina Croitoru.

Femeia se bucură că, în sfârşit, şi-a găsit o sursă de venit, este manichiuristă la domiciliu. „Am de crescut doi copii. Viaţa continuă”, a concluzionat femeia.

Cât priveşte maşina în care a fost găsit corpul neînsufleţit al soţului, văduva a spus că o va vinde. „În timpul apropiat, mă voi duce după maşină la poliţie. Nu cred că voi mai putea merge în ea”, zice văduva. Părinţii lui Ilie Racu încă nu ştiu ce vor face cu automobilul în care şi-au găsit sfârşitul fiul lor şi iubita lui, Olguţa.

„Nu are complice, este un asasin în serie”

După crima din septembrie 2010 de la Ialoveni, reprezentanţii MAI şi procurorii au susţinut că atacatorul a lăsat suficiente urme pentru a-l descoperi într-o perioadă foarte scurtă. A doua zi după omorul odios de la Durleşti, a fost reţinut un bărbat de 33 de ani cu devieri psihice. Mama băiatului, până în prezent, nu înţelege de ce percheziţia la domiciliu s-a făcut în lipsa martorilor. „Ne-au interzis. Puteau să pună în cutii tot ce vrei ca să-l bage la închisoare pe fiul meu”, consideră Maria, mama tânărului bănuit de crima de la Ialoveni şi, potrivit procurorilor, probabil şi de cea de la Durleşti.

După ce a avut loc tentativa de omor de la Ialoveni, în urma căruia un poliţist a fost împuşcat într-o fesă, ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu, a ieşit cu declaraţia: „Asasinul ar putea să aibă un complice”. „Sunt mai mulţi martori care ar putea confirma că fiul meu nu a omorât, dar ei tac de frică să nu fie consideraţi complici”, consideră Maria.

Clarvăzătorii din Rusia dau peste cap versiunile oamenilor legii, susţinând că este vorba de un asasin în serie.

Criminalul îşi alege victimele la întâmplare

S-a format un grup special de procurori specializat în descoperirea omorurilor cu rezonanţă, apoi PG a solicitat suport financiar de la Guvern pentru a procura utilajul tehnic necesar pentru efectuarea expertizelor, în special cele ADN. Procurorul Victor Rotaru care anchetează cazul dublului asasinat de la Durleşti este convins că dacă R. Moldova ar dispune de utilajul tehnic necesar, nu ar trebui să apeleze la ajutorul colegilor din România şi să aştepte „cu lunile” rezultatele. „Am face expertiza în două zile”, susţine Rotaru. Prin urmare, procurorilor nu le rămâne decât să ia în calcul şi versiunile înaintate de clarvăzători, care, de fapt, sunt invitaţi să contribuie la descoperirea crimelor de oamenii legii din Rusia.

„În cazurile respective, criminalul îşi alege victimele la întâmplare. El atacă în locurile mai întunecoase şi nepopulate. Îşi iubeşte foarte mult arma din care omoară oamenii. Are două arme, una din care este cu ţeava tăiată. Din această armă şi-a împuşcat propriul câine”, susţine Ziraddin. Clarvăzătorul spune că atacatorul fumează foarte mult. Din imaginile video de la locul unde au fost descoperite cadavrele lui Ilie şi al Olguţei se văd mai multe mucuri de țigară.

Clarvăzătoarea din RM despre tentativa de la Ialoveni

Până a veni specialiştii clarvăzători din Rusia, rudele poliţistului atacat la Ialoveni, dezamăgiţi că ancheta bate pasul pe loc, au hotărât să facă propria investigaţie şi s-au adresat pentru o potenţială orientare la o clarvăzătoare din R. Moldova care şi-a descoperit harul după ce a suferit o moarte clinică. Apropiaţilor poliţistului li s-a părut suspect faptul că tânăra care se afla în acea seară împreună cu poliţistul în automobil insista ca întâlnirea lor să aibă anume în preajma unui lac. „Ea îl suna şi îl grăbea să vină”, spune o rudă a poliţistului rămas ca prin minune în viaţă.

Tânărul avea mai mulţi duşmani care îl ameninţau cu moartea. O parte dintre apropiaţii poliţiştilor i-au descoperit cu statut de prieteni în pagina personală a fetei înregistrată pe o reţea de socializare. „Am luat mai multe poze şi le-am dus clarvăzătoarei. Ea le-a selectat anume pe cele ale persoanelor care erau în conflict cu tânărul atacat. I-am ascultat pe clarvăzătorii din Rusia, dar nu renunţăm la versiunea clarvăzătoarei noastre. Vom face propria investigaţie”, susţin apropiaţii poliţistului care, până în prezent, nu şi-a revenit definitiv. Tânăra a reuşit să fugă şi s-a ales cu câteva zgârieturi la ambele picioare.

Au reţinut alt psihopat!

Atât Ziraddin Rzaev, cât şi Alekandr Litvin sunt de părerea că adevăratul asasin suferă de devieri psihice, însă nu este vorba de Eugen care se află în detenţie de mai bine de patru luni. „Fiul meu are peste 20 de ani de când stă în evidenţă la spitalul de psihiatrie. El nu ştie ce este o armă”, a menţionat mama Maria. Clarvăzătorii din Rusia susţin că adevăratul asasin este încă în libertate. „Aleksandr Litvin nu oferă niciun interviu până când nu va fi prins infractorul”, ne-a declarat persoana de la biroul de presă al clarvăzătorului.

Procurorii se arată a fi sceptici, dar vor investiga şi versiunile propuse de specialiştii din Rusia. Emisiunea în care vor fi prezentate concluziile ambilor clarvăzători va putea fi vizionată în a doua jumătate a lunii august.

Părinţii lui Ilie Racu au apelat la ajutorul clarvăzătorilor din Rusia, participanţi la o emisiune de top din Rusia „Bitva Extrasensov”

Aleksandr Litvin nu oferă interviuri până când nu va fi prins autorul crimelor de la Ialoveni şi Durleşti

Ziraddin Rzaev: „Infractorul a avut o traumă la un picior, în urma căreia i-a rămas o cicatrice”Svetlana Panţa

The following two tabs change content below.