Circuitul BCR Tenis Partener la Chişinău

18 jucători de tenis din Republica Moldova şi România vor participa la Cupa Chişinăului la tenis de câmp, turneu organizat în premieră în Republica Moldova. Acesta va avea loc în perioada 14-16 mai în cadrul proiectului Circuitul BCR Tenis Partener.

Potrivit directorului Agenţiei mediatice „Mesageria D&D/ ÎI. Deleu-Delev”, Alecu Deleu, promotorul turneului în R. Moldova, competiţia la care şi-au anunţat participarea 18 jucători amatori din Republica Moldova şi România este organizată cu suportul Ministerului Tineretului şi Sportului din R. Moldova. „Iniţial, trebuiau să participe mai multe persoane din România, dar din cauza că meteorologii au anunţat ploi pe perioada turneului aceştia au renunţat. În cele din urmă, va fi doar un jucător de tenis din România”, a spus Deleu.

Circuitul BCR Tenis Partener constituie o iniţiativă europeană prin care se urmăreşte încurajarea jucătorilor amatori de tenis, indiferent de vârstă, în vederea practicării acestui sport atât în cadrul turneelor organizate sub egida Circuitului, cât şi în cadrul unor partide individuale. Practicarea tenisului trebuie să fie deopotrivă o provocare şi o sursă de plăcere într-un cadru susţinut şi gestionat la un nivel profesionist.

Lansarea acestui proiect, în 2009, a avut un impact major. În primul an, s-au înscris în competiţie peste 3.500 de iubitori ai acestui sport din România şi Moldova.

Meciurile se vor disputa la Niagara Club (adresa: mun. Chişinău, str. Ghidighici 5, în perioada 14-16 mai, cu începere de la ora 9.00.

BCR Tenis Partener este la al doilea sezon al circuitului de tenis pentru amatori. După prima ediţie cu rezultate peste aşteptări, proiectul a fost reluat în forţă şi însumează 138 de competiţii în 73 de cluburi sportive din 43 de oraşe din România, inclusiv Chişinău. În 2010, cele 138 de competiţii, cu 30 mai multe decât în 2009, vor fi împărţite în trei categorii: Silver, Gold şi Platinum. (V.H.)