Ciornîi pregăteşte curăţenie generală la FC Zimbru

Finanţatorul FC Zimbru, Nicolae Ciornîi, care a stat în umbră în ultimul timp, lăsând echipa în mâinile ginerelui său, Andrei Cecetov, este iritat de faptul că formaţia sa este pe locul şase în Divizia Naţională. După înfrângerea de pe teren propriu cu Iskra-Staly, scor 0-1, Ciornîi a spus că nu e mulţumit de conducerea clubului şi de jucători.

„În primul rând, am pretenţii faţă de conducerea clubului. Ei trebuie să le bage în cap fotbaliştilor că joacă la un club mare, cu o istorie bogată, că nu trebuie să păteze blazonul echipei. De asemenea, sunt nemulţumit de atitudinea fotbaliştilor care au toate condiţiile pentru a face performanţă”, a tunat Ciornîi.

Acesta le-a amintit celor din conducerea clubului, dar şi fotbaliştilor că investeşte anual peste un milion de euro, dar este răsplătit cu locul şase în clasament şi cu înfrângeri ruşinoase. „Le comunic tuturor că nu este uşor să întreţii o echipă de fotbal. În fiecare an, scot din buzunar peste un milion de euro”, a fost mesajul finanţatorului.

Nicolae Ciornîi a lăsat să se înţeleagă că se va implica mai mult în activitatea echipei, iar în iarnă se va face o curăţenie generală. „Trebuie să facem ceva la echipă, mă refer la înnoirea acesteia. O soluţie ar fi promovarea unor jucători de la echipa secundă, plus aducerea unor jucători cu experienţă”, a conchis acesta.

FC Zimbru este pe locul şase în Divizia Naţională, cu 27 de puncte acumulate în 17 etape. Echipa antrenată de Ivan Tabanov a înregistrat şapte victorii, şase rezultate de egalitate şi patru înfrângeri. Zimbrii au câştigat ultimul titlu de campioană în 2000. (V.H.)