Cioloş, prima reacţie la adresa unioniştilor: „Nu intru în dezbateri electorale”

dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a declarat luni întrebat despre solicitarea unioniştilor de a discuta cu lideri români, că aceştia vor să discute cu oameni politici şi că nu doreşte să intre în dezbateri electorale, cu atât mai mult cu cât începe campania, iar la Chişinău sunt alegeri prezidenţiale, scrie gandul.info.

„Vor discuţii cu oameni politici. Noi mai avem două luni de guvernare”, a replicat premierul la solicitarea jurnaliştilor. Nu vreau să intru în dezbateri electorale. Vă amintesc că la Chişinău sunt alegeri prezidenţiale”, a mai spus premierul, la insistenţele presei, adăugând că şi în România se intră în campanie electorală”. „Astfel de discuţii trebuie să aibă loc cu lideri politici, aşa cum s-a întâmplat şi e foarte bine ca s-a întâmplat aşa”, a mai spus Cioloş, prezent luni la dezbaterea Start pentru 2019 – România la Preşedinţia Consiliului UE.

Aproximativ 100 de manifestanţi unionişti au dormit noaptea dinspre sâmbătă spre duminică în corturi lângă fântâna din Piaţa Universităţii, cerându-le politicienilor români să adopte unirea României cu Basarabia drept prioritate naţională. Liderii manifestanţilor au avut, până la momentul transmiterii ştirii, întâlniri cu reprezentanţii PMP, ALDE şi PSD.