Ciobanu: „Nu vom admite implicarea politicului în fotbal”

FC Dinamo şi FC Găgăuzia nu au primit licenţă de evoluare în Divizia Naţională şi, din acest motiv, au început să se facă presiuni asupra forului moldovenesc de fotbal, susţine preşedintele FMF, Pavel Ciobanu. O altă decizie a Comitetului Executiv al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal a fost suspendarea vicepreşedintelui FC Olimpia, Serghei Chiseliov, din Comitetul Executiv.

„Până acum mai închideam ochii şi acordam licenţe echipelor, dar acum nu se mai poate. La televiziunea din Găgăuzia au început să fie puse pe post materiale în care se spune că îi discriminăm, dar nu este aşa. S-au făcut chiar presiuni politice în acest sens, dar FMF funcţionează în funcţie de criteriile sportive şi regulamentele UEFA. Suntem conştienţi că situaţia financiară nu e tocmai bună în Republica Moldova.

Cu toate acestea, nu putem încălca regulamentele la care FMF este parte”, a precizat Ciobanu.

Chiseliov a jignit, iar acum plăteşte

Preşedintele FMF s-a referit şi la decizia de a-l suspenda pe Serghei Chiseliov din Comitetul Executiv, care a adus jigniri conducerii federaţiei după finala Cupei Moldovei. „Chiseliov a mai avut o ieşire de acest gen la un meci din Divizia Naţională, atunci însă a fost atenţionat că trebuie să aibă un comportament decent. La o lună după primul incident, acesta a avut o ieşire şi mai insultătoare. Nu m-a jignit doar pe mine, ci întreg fotbalul moldovenesc. Suspendarea acestuia s-a făcut prin vot secret. El a fost rugat să scrie singur cerere, dar a refuzat”, a spus sursa citată.

Toţi vor stadion, dar noi nici primar nu avem

Pavel Ciobanu s-a referit şi la promisiunile făcute atât de fosta guvernare, cât şi de cea actuală în privinţa edificării unui stadion naţional. „Când cineva spune «A», trebuie să spună şi «B». Actuala opoziţie, dar şi Alianţa pentru Integrare Europeană este de acord că trebuie de construit un stadion naţional. Dar suntem conştienţi că lucrul acesta e greu de realizat. Pe lângă faptul că nu a fost ales preşedintele ţării, nu avem nici primar general. Când lucrurile se vor aşeza, vom putea vorbi de un stadion. Şi aici nu mă refer la o arenă de 30 de mii de locuri, ci măcar de 15 mii”, a subliniat şeful FMF.

Comitetul Executiv al FMF a stabilit când va începe noul sezon în Divizia Naţională, dar nu a clarificat câte echipe vor evolua în noul campionat. Până acum au primit licenţa 12 echipe, iar pe 10 iulie se va stabili dacă numărul participantelor în Divizia Naţională va rămâne acelaşi, adică 14 sau va creşte. Noul sezon va debuta pe 23/24 iulie curent. (V.H.)