Ciobanu: „12 puncte? Poate Ion Caras ştie ce nu ştim noi”

Preşedintele FMF pune piciorul în prag şi nu-i va lăsa „de capul lor” pe cei care se ocupă de prima reprezentativă

Tricolorii au obţinut prima victorie în preliminariile Campionatului Mondial din 2014 cu San Marino, scor 2-0, şi tot prima victorie după un an fără gol marcat în opt meciuri consecutive. Cele trei puncte obţinute cu San Marino şi egalul de la Chişinău cu Ucraina i-au dat aripi selecţionerului Ion Caras, care e convins că echipa sa va mai acumula cel puţin opt puncte. De partea cealaltă, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF), Pavel Ciobanu, a declarat pentru JURNAL că, dacă echipa va juca la fel şi în primăvara anului viitor, nu vede de unde ar apărea cele opt puncte promise de Caras.

 

Vitalie HADEI

 

În meciul cu San Marino naţionala noastră a jucat cu trei atacanţi, dar nu şi-a creat nicio ocazie care să fie fructificată de oamenii din ofensivă. „Am jucat cu trei atacanţi, dar mare folos nu am văzut. A marcat Sergiu Dadu din penalti şi golul doi a fost înscris de un fundaş. Să fi jucat şi cu cinci atacanţi că totuna nu mai marcam din faze de joc, din combinaţii. Nu ştiu cum joacă aceşti atacanţi prin Rusia, dar, dacă sunt valoroşi, puteau să-şi creeze chiar ei ocazii. Puteau să marcheze cu San Marino şi 15 goluri”, a menţionat Ciobanu.

 

Nemulţumit de jocul echipei în primele meciuri din preliminarii, Pavel Ciobanu a spus ce-i lipseşte naţionalei în acest moment. „Nu avem din păcate un coordonator de joc cu personalitate, pe la care să treacă toate mingile. În apărare mai merg lucrurile, dar la mijloc şi în atac suntem foarte slabi. Nu prea avem ce schimba până în primăvară, când vom avea meciul cu Muntenegru. De unde să luăm jucători mai buni?”.

 

„Am luat punctele pe care le meritam”

 

Aceeaşi sursă este de părerea că cele patru puncte obţinute până acum în aceste preliminarii sunt maximum ce se putea acumula. „Dacă ţinem cont de valoarea echipei noastre, putem fi mulţumiţi de cele patru puncte. Ştiu că Ion Caras a spus că se pot tripla aceste puncte. Poate ştie dânsul ceva ce nu ştim noi. Are viziunea sa. Totuşi se poate întâmpla şi cum a spus dânsul. Dacă ne amintim preliminariile anterioare, atunci când am făcut egal cu Malta, iar ulterior am bătut Bosnia şi Herţegovina, egal cu Turcia şi o victorie cu Ungaria. Se poate întâmpla orice”, a precizat Ciobanu.

 

Ciobanu va pune piciorul în prag şi se va implica

 

Pentru ca să se întâmple scenariul pe care l-a anticipat selecţionerul Caras, preşedintele FMF a spus pentru JURNAL că se va implica plenar pentru a îndrepta lucrurile din mers la echipa naţională. „Eu am spus şi anterior că în cazul în care nu merg bine lucrurile la echipa naţională, mă voi implica pentru a le îndrepta. Vor avea loc întâlniri cu antrenorii şi cu persoana care este răspunzătoare de echipele naţionale. Se vor cere explicaţii şi viziunea lor pentru a îmbunătăţi jocul echipelor. Nu-i las eu de capul lor când vine vorba de prima reprezentativă”, a punctat Pavel Ciobanu.

 

Naţionala ar putea juca un amical cu România

 

Naţionala nu mai are de disputat niciun meci oficial până la finele anului, dar pe 14 noiembrie este o fereastră oferită de FIFA şi UEFA pentru eventuale meciuri amicale. Întrebat de JURNAL dacă s-ar putea organiza un meci amical cu România pe Naţional Arena din Bucureşti, Ciobanu a menţionat că selecţionerul trebuie să-l convingă mai întâi de necesitatea acestuia. „Noi putem să organizăm un meci amical, dar numai să nu fie unul la fel ca şi cu Georgia de anul trecut. Dacă va veni selecţionerul cu un plan concret care să prevadă testarea de jucători tineri precum Ion Jardan sau Artur Ioniţă, atunci îl organizăm. S-ar putea să jucăm şi cu România, dar acum nu pot să discut cu preşedintele FRF, Mircea Sandu. Înţeleg prin ce trece după înfrângerea de pe teren propriu cu Olanda. Oricum, asta nu înseamnă că nu ar fi posibil să jucăm cu România”, a conchis Ciobanu.

 

Peste Ucraina în clasament

 

După patru meciuri disputate în Grupa H preliminară pentru CM din 2014, naţionala Moldovei a acumulat patru puncte şi se clasează pe locul patru, înaintea Ucrainei şi San Marino, care au două, respectiv zero puncte în clasament. Următorul meci din preliminarii tricolorii îl vor juca pe teren propriu cu Muntenegru, care este pe locul doi în grupă, cu şapte puncte, după trei partide jucate.