Cine va întoarce banii contractaţi de Primăria mun. Chişinău pentru drumuri?

„Este o rușine pentru Chișinău și pentru R. Moldova în general. Să rambursezi un credit de circa 22 milioane de euro și să ai doar 10% din venit este cea mai mare prostie! Pentru că aceşti bani vor fi întorşi de noi, toți cetăţenii R. Moldova, de nepoții şi strănepoții noștri”, a declarat fostul edil al capitalei, Serafim Urechean, în cadrul unui interviu pentru JURNAL de Chişinău. În cadrul aceluiaşi interviu, fostul edil ne-a spus cine este vinovat de situația în care a ajuns orașul și din ce bani se reabilitau drumurile în Chișinău când deținea el funcția de primar.

„Este o rușine pentru Chișinău și pentru R. Moldova în general. Să rambursezi un credit de circa 22 milioane de euro și să ai doar 10% din venit este cea mai mare prostie! Pentru că aceşti bani vor fi întorşi de noi, toți cetăţenii R. Moldova, de nepoții şi strănepoții noștri. Ca să vedeți ce reprezintă parcările, modelul de astăzi din Chișinău, puteți să mergeți la Complexul Turistic „Moldova” și veți vedea ce au făcut măgarii acolo. Totul se năruieşte după primele ploi, este o mare greșeală. Este foarte bine că s-a implicat societatea civilă, mass-media și a fost dezvăluit acest proiect umilitor [Scandalul parcările]. Cred că e o maşinaţie a combinatorilor de la primărie. Mi-am expus opinia despre firma respectivă recent fondată în cadrul unei emisiuni TV, cel mai important detaliu era să se afle cine stă în spatele acestui agent economic. Totul iese încet la iveală. Încercarea de a deplasa acum accentele pe Pincevschi este o prostie. Ce are Pincevschi cu ștampila primăriei?”, s-a întrebat el.

„Autonomia locală este un lucru bun, dar unde este guvernarea când se contractează aceste credite de către autoritatea publică locală? Ce face ea, cum acționează? Până la urmă, Guvernul va întoarce creditele, adică poporul, și nu altcineva”, a precizat el.