Cine va conduce partidul lui Mişin // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre noul partid al lui Mişin, care va fi condus de Tarlev. Unii spuneau că e bine, că e foarte bine că pe scena noastră politică apare încă o unitate, încă un regiment care va lupta pentru democraţie, astfel şansele de a reuşi sunt mai mari.

Alţii spuneau că nu-i bine deloc, căci partidele nu luptă pentru democraţie, ele luptă între ele, pentru putere. Cel mai vehement a fost moş Dumitru, care a spus că i se învârte capul de atâtea partide şi nu se poate concentra. Mişin şi Tarlev vor forma o echipă bună, fiindcă-s trecuţi prin ciur şi dârmon, spuse sanitara Vera care îl simpatizează pe Tarlev, căci „e vioi”. Colesovnazadov îşi exprimă îndoiala privind succesul lor, căci Mişin nu poate vorbi limba de stat pe scaun, iar Tarlev nu poate vorbi în general. Voronin l-a alungat pe Tarlev de rău, iar Mişin îl ia de bun, afirmă el. Dacă era atât de rău, de ce l-a ţinut timp de şapte ani prim-ministru? – se interesă, perfid ca întotdeauna, Cozonac.

El a condus guvernul şi a fost decorat pentru aceasta. Tu crezi că el o condus? El o şezut pe scaun, da’ o condus Voronin, din spate. Tarlev nici nu ştia ce-i în guvern. El afla din presă că Voronin îi da afară pe miniştrii săi. Şi despre demisia lui tot din presă o aflat, răspunse Colesovnazadov. Şi de ce crezi mata că Voronin îi mai hâtru decât Mişin? De ce crezi că Mişin nu-l poate folosi pe Tarlev cum l-a folosit Voronin? Păcat că se dezbină comuniştii, că betonul lor crapă, spuse cu regret Colesovnazadov. Din cauza trădătorilor suferă cauza CSI şi a uniunii eurasiatice. Numai că Voronin care o trădat marxism-leninismul, dezicându-se de dictatura proletariatului, de lupta de clasă şi acceptând proprietatea privată, nu are dreptul să vorbească despre trădare. Îi cum paraşutele ar condamna prostituţia, iar Putin s-ar pronunţa împotriva imperialismului cu faţă umană.

 

Acuma stau şi mă gândesc: dacă nu ar fi cazul să se interzică formarea de noi partide până nu le consumăm pe cele vechi?

 

Al vostru anastat, transcendentofon, aerofob, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga