Cine plăteşte cafeaua băieţilor de la „Apă-Canal”? // Victoria Popa

victoria popa

Îmi telefonează Gheorghe Bălan din Ialoveni. E indignat pensionarul, invalid de gr. II pe viaţă, cu o pensie de 900 de lei, că S.A. „Apă-Canal” Chişinău îl anunţă că trebuie să achite timp de o lună, pentru „consum fraudulos de apă”, 130 de metri cubi, adică 1047 de lei. „Eu n-am furat apă. Locuiesc de unul singur. Maşină de spălat automată n-am. Spăl cu mâna câte-o tearfă. Pot să-mi taie apa, dar eu n-am furat! Ei îmi spun că am scos un fir de la sigiliul al treilea, dar acolo s-a rupt când înveleam iarna contorul să nu îngheţe”, mărturiseşte bătrânul. De cealaltă parte, responsabila de comunicare de la S.A. „Apă-Canal” Chişinău, Elena Danu, mă informează că „angajaţii de la întreprindere au depistat la 28 iulie 2016, pe adresa str. Livezilor 1A, sigiliul rupt la unirea contorului cu ţeava principală, ceea ce demonstrează că a consumat fraudulos apă şi la consiliu s-a decis ca bărbatul să achite un volum de 130 de metri cubi de apă cu 8 lei de cub”.

La auzul celor spuse de furnizorul de apă, pensionarul replică: „E o minciună de-a lor. Este rupt firul de la al treilea sigiliu, care nu are nimic comun cu ţeava principală. Dacă ar veni un specialist la faţa locului ar vedea, dar lor nu le dovedeşti nimic. Sunt legaţi unul cu altul!”, se indignează bătrânul. Iar când aude că va fi dat în judecată, Gheorghe Bălan spune: „Să mă dea! Noi, ţăranii, niciodată nu avem dreptate… trebuie să ne nimicească, să nu mai fim!”.

Vă amintiţi de controlul autorităţilor locale la „Apă-Canal”, când au fost depistate achiziții nejustificate de sute de mii de lei, printre care un aparat de cafea de 80 mii de lei, pentru biroul directorului, și o mașină Volkswagen Touareg, de vreo 650 mii de lei? Păi, ca să bea o cafea bună băieţii, plătesc, din pensiile şi lefurile lor de mizerie, alde moş Gheorghe Bălan!

The following two tabs change content below.