Cine linge asfaltul? // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre marea revoluţie socialistă din octombrie a comuniştilor. A fost într-adevăr o revoluţie ori a fost un puci, o lovitură de stat în picioare? Unii spuneau că dacă a fost revoluţie îi de chefuit, iar dacă a fost lovitură de stat – nu, alţii spuneau viceversa, că e de sărbătorit dacă a fost lovitură de stat şi e de gândit mult dacă a fost revoluţie socialistă. Nu contează ce a fost, principalu-i să nu mai fie, a spus Cozonac.

În timpul acesta, Voronin şi tovarăşii săi depuneau flori la monumentul lui Lenin.

„Stimaţi tovarăşi, marea revoluţie socialistă din octombrie a fost cea mai mare revoluţie din secolul trecut, care a deschis calea spre progres şi viitorul luminos al omenirii! Opt ani, cât am fost noi la guvernare, ne adunam tradiţional pentru a discuta realizările, astăzi, fiindcă alegătorii nu au votat cum se cuvine, la guvernare au venit nişte tâmpiţi, nişte netoţi, nişte tonţi, nişte idioţi, nişte cretini, nişte, nişte debili, nişte oligofreni cărora nu le pasă de soarta ţării și a cetăţenilor, în schimb care se iubesc tare pe sine. La guvernare au venit persoane egoiste, corupte, mafioţi, racheţi, bandiţi şi contrabandiţi. Fiecare din ei vrea să fie Napoleon, din acest motiv nu pot alege preşedintele ţării. În fiecare zi cea mai importanta ştire pe care ne-o anunţă presa este: „Astăzi a avut loc şedinţa Alianţei”. Şi? Care-s rezultatele, dacă se tot întâlnesc? În prezent, prin diferite metode, de trădare şi corupere, se încearcă destrămarea PCRM. Pentru dolari unii pot să lingă kilometri de asfalt. Împotriva noastră lucrează ŢRU, SIE, Mossad şi alţii. Plecarea lui Dodon nu o fost o surpriză pentru mine. (O voce: „Aţi spus că nu aţi ştiut şi nu v-aţi aşteptat!”) Când am spus eu asta? Ieri am spus. Da’ azi vă spun că am ştiut şi m-am aşteptat. Plecarea lui o fost pregătită în exterior. Nu la Moscova, în nici un caz la Moscova, în altă parte, am să vă spun altă dată, când am să aflu. La doamna Greceanîi şi la doamna Abramciuc nu ne-am aşteptat, pentru că sunt femei, iar femeile nu trădează. În toate situaţiile când se întâmplă ceva între o femeie şi un bărbat – trădător îi bărbatul, nu femeia. Unii spun că degrabă am să plec şi eu din partid. Nu-i credeţi, tovarăşi! Cum să ies din partidul meu? Când spui PCRM, spui Voronin, când pui Voronin, spui PCRM. Uite că am făcut o poezie… Mai degrabă Lenin s-a mişca din locul ista, decât eu am să ies din partid, stimaţi tovarăşi”…

Acuma stau şi mă gândesc ce-ar fi dacă ar ieşi Voronin din PCRM, s-ar acuza pe sine însuşi de trădare, ar spune că pentru dolari e capabil să lingă un kilometru de asfalt?

Al vostru megafond, trafalgarscvern, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga