Cine-i cântă lui Filat? // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre demisia ministrului de organe interne Roibu şi a ministrului educaţiei folositoare Şleahtiţchi. Unii spuneau că e bine că i-au demis, e chiar foarte bine, căci le va fi de minte, inimă şi de învăţătură celorlalţi miniştri şi se vor apuca de literatură.

Alţii spuneau că nu e bine deloc, că, dimpotrivă, ceilalţi miniştri se vor speria froidisiac şi nu vor putea lucra fertil nici ca până acum. Eu cred că Filat a fost presat softpaueric să-l demită pe Şleahtiţchi, din cauza istoriei românilor de pretutindeni, spuse incifrat Sobcor. Cine să-l preseze? Dodon? Şleahtiţchi a scris benevol cerere de divorţ corporativ, interveni sanitara Vera. Nu cred că premierul Filat dansează cazacioc, după cum îi cântă cineva. El comandă muzică populară sau lăutărească, sau pop. După gust. „Eu nu am scris cerere de demisie internă”, anunţă Şleahtiţchi zvăpăiat la toate posturile de radio şi tv. Ce mai contează cum a fost demis? Amu trebuie interzisă urgent istoria românilor! Cât n-a început anul de şcoală, ca să molipsească elevii şi studenţii! – strigă Colesovnazadov, până Cozonac îi băgă în gură un Dirol. În timpul acesta, pe micul ecran apăru abătut Dorin Chirtoacă. „Am făcut ieri vreo 300 de kilometri prin Chişinău. Arată ca naiba! Buruienile sunt de un metru. Avem un aspect al oraşului neîngrijit, de tip sovietic. Dincolo de proiectele mari ce ţin de troleibuze noi şi drumuri reparate, ar trebui să ne preocupe şi aspectul oraşului. Trebuie şi cetăţenii să fie cointeresaţi. Dar lor nu le pasă! Lor li-i în cot de aspectul oraşului!” – se plânse tânărul, dar deja experimentatul primar. Cine te-a pus să te plimbi? – replică Scurtoi. Puteai să te plimbi seara ori chiar noaptea, când nu se vede… E normal ca un primar să se plimbe prin oraşul pe care îl… primăreşte! – strigă liceana Ala. Acum o să se supere pe noi şi nu o să mai candideze. Dacă chişinăuenilor nu le pasă de oraşul lor, înseamnă că nu merită aşa primar tânăr. Da, va trebui să ne punem cu toţii în genunchi în faţa lui ca să mai candideze, conchise platonic moş Dumitru.

 

Acuma stau şi mă gândesc: chiar nu i se putea găsi lui Chirtoacă un oraş mai frumos, mai îngrijit, ca el, cel mai tânăr primar din Europa, să nu sufere?

 

Al vostru conglomerat, ecartamen, derapaj, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)