Cine ar fi tras în Nemţov, după anchetatorii lui Putin

dadaiev

Zaur Dadaiev, suspectul care ar fi tras în Nemţov. SURSA: meduza.io

Duminică, 8 martie, doi suspecţi au fost arestaţi la Moscova în cazul omorului lui Boris Nemţov. Zaur Dadaiev şi Anzor Gubaşev vor fi deţinuţi până la 28 aprilie. Alţi trei suspecţi Shagid Gubaşev, Tamerlan Eskerhanov şi Khazmat Bakhaev vor fi în închisoare până pe 7 şi 8 mai. Patru din cei cinci suspecţi au declarat că sunt nevinovaţi, în timp ce Dadaiev păstrează tăcerea. Există motivul de a crede că, potrivit anchetatorilor, Dadaiev a fost cel care a tras în Nemţov. Nu s-a spus nimic despre rolurile celorlalţi în acest caz, scrie meduza.io.

Adus în faţa judecătorilor, Dadaiev le-a spus reporterilor că crede în profetul Mohamed. Cei care au reuşit să-l vadă au spus că are un comportament ciudat. Este important de menţionat că arestarea lui Dadaiev a fost cerută de generalul Igor Krasnov, care a spus pe scurt că suspectul a fost arestat pe 7 martie. În dimineaţa zilei de 8 martie, Dadaiev a fost interogat, acuzaţiile care i-au fost aduse au fost omor comis de către un grup de persoane la comandă sau pentru tâlhărie, precum şi deţinere ilegală de arme. Krasnov a mai spus că colectarea probelor va fi efectuată în mai multe regiuni ale Rusiei şi suspecţii trebuie să fie arestaţi. Prin urmare, Dadaiev va rămâne în închisoare până la 28 aprilie, arestul ar putea fi extins.

Dadaiev a confirmat că s-a născut în 1982 în regiunea Stavropol, nu este căsătorit, nu are copii şi nu este angajat. Este domiciliat în oraşul Malgobek, Inguşetia, Caucazul de Nord. Însă ar putea să indice această regiune, „pentru că acolo au avut loc alunecări de teren”. Anterior, presa din Rusia a anunţat că Dadaiev a fost angajat al poliţiei din Cecenia, în batalionul Sever (Nord), unitate a promoscovită formată în 2006. Comandantul batalionului este vărul conducătorului Ceceniei, Ramzan Kadîrov. Lui Dadaiev i-a fost refuzată eliberarea condiţionată, deoarece ar fi depus „mărturii confuze”.dadaiev2

În acelaşi timp, în altă sală au fost aduşi suspecţii Shagid Gubaşev, 32 de ani, Eskerkhanov, 35 de ani, şi Bakhaev, 45 de ani. În timp ce fotografii treceau pe lângă banca acuzaţilor, cei trei suspecţi s-au aplecat şi şi-au acoperit feţele cu mâinile şi jachetele lor.

 

The following two tabs change content below.