Cinci puncte între Barcelona şi Real cu o lună înainte de „El Clasico”

FC Barcelona a terminat la egalitate partida din deplasarea susţinută pe „Ramon Sanchez Pizjuan”, scor 1-1 cu FC Sevilla. Catalanii au punctat primii, prin Bojan Krkici, în minutul 30, egalarea survenind la patru minute după pauză, atunci când Jesus Navas a marcat după o pasă a lui Alvaro Negredo.

Pentru Pep Guardiola, a fost o partidă specială, tehnicianul „extratereştrilor” sărbătorind 1.000 de zile la clubul blau-grana.
Furaţi ca-n codru la golul anulat al lui Messi!

În minutul opt al meciului, arbitrul Perez Lasa a anulat un gol din lovitura liberă executată perfect de Messi pentru un duel între Busquets şi Alexi. „Nimeni nu a ştiut de ce s-a anulat reuşita lui Messi!”, critica dur presa catalană. „S-a relansat campionatul!”, a titrat „Marca”, în timp ce „Mundo Deportivo” scrie dur – „Golul anulat al lui Messi – un scandal cum nu s-a mai văzut niciodată! Barcelona a jucat împotriva a 12 oameni!”

Oamenii lui Guardiola mai reclamă şi un penalty la Bojan în repriza a doua după un fault al lui Jesus Navas! Şi Sevilla a cerut un penalty în prima repriză la Zokora faultat în careu de Alves.

Real Madrid a câştigat acasă, scor 2-0, cu Hercules Alicante. După 28 de etape, Barcelona are cinci puncte în faţa Realului, iar peste o lună are loc „El Clasico”, partida care poate hotărî soarta titlului.