Cinci modalităţi de a folosi grapefruitul pentru frumuseţea ta

Puţin acrişoară şi răcoritoare, grapefruitul este o gustare delicioasă, sănătoasă în orice moment al anului. Pe lângă valoarea sa nutritivă, acest fruct are calităţi de necontestat în frumuseţe.

Ajută la îngrijirea gingiilor – prin cantitatea ridicată de vitamina C şi prin antioxidanţii pe care îi conţine ajută la întărirea gingiilor.

Fă baie în suc de grapefruit – taie un fruct în jumătate şi după ce ai îndepărtat interiorul, taie coaja în bucăţele mici. În timp ce se umple cada, dă drumul la bucăţelele de coajă în apa fierbinte ca să se înmoaie. Efectul va fi unul extrem de relaxant.

Toner natural din grapefruit – stoarce sucul unui grapefruit într-un castron. Apoi alege una sau două dintre următoarele plante pentru a spori efectul acidului citric: salvie, rozmarin, cimbru sau mentă. Se toarnă sucul de grapefruit proaspăt stors şi se amestecă cu una din plantele de mai sus într-o sticlă, apoi se lasă să stea câteva ore. Ia un tampon de vată şi aplică-ţi amestecul pe faţă, să nu atingi zona din jurul ochilor sau pielea sensibilă.

Foloseşte grapefruit-ul pe post de exfoliant natural
– combină o lingură de coajă de grapefruit, o ceaşcă de migdale sau ulei de susan, ½ ceaşcă de sare şi o lingură de ghimbir proaspăt ras. Se amestecă şi se utilizează pe tot corpul. Trebuie să ţii cont de faptul că amestecul conţine sare, aşa că evită să îl foloseşti pe faţă sau pe pielea proaspăt rasă. Dacă este ţinut în frigider, se poate folosi pe parcursul a trei săptămâni.

Împrospătează-ţi faţa cu grapefruit – pune o jumătate de grapefruit (inclusiv coaja) într-un blender cu un pic de zahăr şi un strop de lapte. Toarnă amestecul într-un castron şi încălzeşte-l la cuptorul cu microunde. Se amestecă până se îngroaşe şi masca de faţă este gata. Aplic-o printr-un masaj uşor, lasă câteva minute şi apoi clăteşte.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău