Cinci copii de la Grădiniţa nr. 113 din Capitală au fost internați cu boli diareice acute

Cei cinci copii de la Grădiniţa nr. 113 din sectorul Buiucani au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase cu diaree, vomă şi febră. Ministerul Sănătății informează că, în perioada 7–13 decembrie, patru copii s-au îmbolnăvit de gastroenterocolită acută și un copil a suferit o toxiinfecție alimentară. Vârsta copiilor bolnavi este între doi și şase ani.

Patru dintre aceștia au fost spitalizați, iar unul este tratat în condiții de ambulator. Conform rezultatelor de laborator, la doi copii a fost depistat un rezultat pozitiv de rotavirus. În urma controlului, specialiștii Centrului de Sănătate Publică din mun. Chișinău au constatat mai multe încălcări privind respectarea cerințelor sanitaro-igienice: suprasolicitarea instituției cu 40%, utilizarea veselei și inventarului de tranșare deteriorat și prelucrat necalitativ.

Pentru încălcările depistate, pe numele persoanelor de răspundere au fost întocmite procese-verbale de contravenție administrativă în domeniul sanitaro-epidemiologic. Totodată, activitatea grupei nr. 1 de creșă a fost sistată, iar cercetarea epidemiologică și supravegherea medicală continuă.

The following two tabs change content below.