Cinci cele mai bizare colecţii din lume

Dacă unii colecţionează timbre sau maşinuţe de jucărie, alţii au preocupări extreme: de la banane şi stropitori până la fecale de reptile. Iată câteva dintre cele mai bizare colecţii din lume.

Jucării de la meniurile McDonald’s

Kevin Baines, în vârstă de 55 de ani, a început să colecţioneze aceste jucării în anii 80, ajungând în prezent la 7.500 de jucărioare.

Stropitori
Ken Strickland a sacrificat un întreg etaj din casa sa pentru colecţia sa de peste 3.000 de stropitori. Din nefericire, bărbatul a decedat, lăsându-i toată averea nepoatei sale, care este încă nehotărâtă în ceea ce priveşte colecţia de stropitori.

Banane

Ken Bannister este directorul Muzeului „Banana” – o colecţie impresionantă, formată din peste 17.000 de obiecte asemănătoare bananelor. La începutul acestui an, muzeul se afla la un pas de faliment, dar datorită bunătăţii unui om de afaceri care a donat 30.000 de lire sterline, colecţia lui Bannister poate fi văzută în continuare de curioşi.

Pastile Ecstasy

Un olandez de 46 de ani a colecţionat peste 2.400 de pastile ilegale în decursul a 20 de ani. Autorităţile au aflat de colecţia bărbatului abia în momentul în care acesta a fost jefuit. Colecţionerul a scăpat însă de acuzaţii, chiar dacă în mod normal ar fi putut fi arestat pentru posesie de droguri.

Materii fecale de reptile

Daniel Bennet, student la Universitatea Leeds, este proprietarul unei colecţii de 35 de kilograme de materie fecală, provenită de la reptile. Din nefericire, colecţia tânărului a fost distrusă în urma unui control igienic de rutină în laboratoarele universităţii.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)