Chişinău Youth Orchestra, deschisă pentru tinerii muzicieni

Chişinău Youth Orchestra organizează o întâlnire de informare cu tineri muzicieni interesaţi să facă parte din cel mai mare proiect muzical din Republica Moldova.

Sesiunea de informare va avea loc astăzi, de la ora 17:00, în „Casa Cunoştinţelor”, blocul C al Academiei de Studii Economice din Moldova.

La eveniment tinerii vor afla informaţii despre Chişinău Youth Orchestra, despre preselecţia care urmează şi cum pot participa la cel mai mare proiect muzical iniţiat în Moldova, coordonat de dirijorul Andriano Marian. Sunt aşteptaţi elevi ai şcolilor muzicale din ţară, studenţi şi masteranzi de la instituţiile cu profil muzical.

La sesiunea de informare vor participa reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, preşedintele proiectului, Elena Marian, preşedintele Asociaţiei Muzical-Corale, dirijor al corului de fete „Cantabile” al ASEM, Mihail Secichin, dirijor la Teatrul Naţional de Operă şi Balet.

Chişinău Youth Orchestra este un proiect cultural organizat pentru al treilea an consecutiv. În premieră pentru Republica Moldova, 70 de tineri instrumentişti, instruiţi de cinci specialişti din domeniul muzical, vor forma prima orchestră de tineret din R. Moldova.

Tinerii vor prezenta cinci concerte de muzică clasică, dintre care unul va fi în aer liber. Concertele vor avea loc în august 2013, în oraşele Bălți, Chişinău, Sinaia, București.

I.N.