Chirtoacă şi Filat, nuntaşi la Snagov

Sâmbătă, 1 septembrie 2012, în România a fost dată o petrecere de zile mari – „nunta anului”. Elena Băsescu, fiica cea mică a preşedintelui României, Traian Băsescu, s-a căsătorit. Printre invitaţii somptuoasei ceremonii au fost prezenţi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, şi premierul Vlad Filat. Relevăm că Filat a reuşit în prima zi de toamnă să meargă la două nunţi de unul singur, a doua fiind cea a fiicei ministrului Agriculturii din RM, Vasile Bumacov.

Potrivit unor surse demne de încredere, premierul moldovean a fost singur la nunta Elenei Băsescu (Palatul Snagov, judeţul Ilfov). Acesta a zburat cu avionul personal al omului de afaceri Ilan Shor. Vlad Filat nu s-a reţinut mult la petrecerea din România pentru că a fost invitat şi la o nuntă la Chişinău. Astfel, după miezul nopţii, premierul a mers de unul singur şi la nunta fiicei ministrului Agriculturii, Vasile Bumacov. Însoţit de agenţii săi de pază, Vlad Filat şi-a făcut prezenţa cu un buchet mare de trandafiri albi şi cu un plic.

Cadouri-surpriză

„Am mers la două nunţi frumoase, cu tineri minunaţi, cu părinţi extraordinari, mă bucur că am putut să fiu alături de ei în aceste clipe”, a declarat premierul, scrie site-ul unei televiziuni din RM. Potrivit aceleiaşi surse, Vlad Filat nu a vrut să spună ce cadouri le-a făcut tinerilor, dar speră ca acestea să le placă: „Darurile le-am făcut din suflet, am mers cu inima deschisă şi cu mare plăcere la cele două evenimente”.

La nunta de la Palatul Snagov a mers şi primarul capitalei Dorin Chirtoacă care, iniţial, nu era sigur că va merge. Edilul capitalei le-a făcut cadou fiicei președintelui României și soțului ei, Bogdan Ionescu, o față de masă brodată manual și costume naţionale.

Treceţi batalioane române Carpaţii!

Spre deosebire de Vlad Filat, edilul Chişinăului a fost prezent la nunta de la Palatul Snagov până dimineaţă. Invitaţii Elenei Băsescu s-au distrat de minune până în zori. Pe la ora 5:00, oaspeții au cântat cântece patriotice împreună cu interpretul de muzică populară Aurel Tămaş.

Dorin Chirtoacă, alături de mireasă, preşedintele României şi alte oficialităţi, a cântat „Treceţi batalioane române Carpaţii!”, scrie cancan.ro.

Elena a purtat o rochie de mireasă cusută de un designer român, în valoare de 4500 de euro. Presa din România scrie că verighetele proaspeţilor căsătoriţi sunt din aur roz, fără diamant. Potrivit realitatea.net, la nunta Elenei Băsescu, momentele artistice au fost bine alese, fiind întreţinute de Smiley Band, Aurel Tamaş şi Călin Geambaşu.

Traian Băsescu a dansat alături de fiica lui, mireasă. Unul din cele mai aşteptate momente a fost tortul miresei.

Elena Băsescu, de 32 de ani, s-a căsătorit cu omul de afaceri Bogdan Ionescu, 29 de ani. Aceştia sunt într-o relaţie de trei ani. Mirii au avut aproximativ 600 de invitaţi selecţi.

Traian Băsescu are doua fiice. Cea mai mare, Ioana, s-a căsătorit în  2003, însă ulterior a divorţat.

Victoria POPA

The following two tabs change content below.