Chirtoacă, în fruntea Marşului Unirii

Acuzat că se opune acţiunii unioniste, deşi se declară proromân, primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă a anunţat organizatorii Marşului Unirii de duminică că va participa la acţiune şi chiar va fi în „Cordonul Libertăţii” din fruntea marşului. Constantin Codreanu, unul dintre organizatorii Marşului Unirii, a declarat pentru JURNAL că acţiunea va avea un alt traseu decât cel anunţat, pentru a evita ciocnirile cu antiunioniştii.

Curtea de Apel urma să pronunţe, ieri seara, un verdict în cazul solicitării primăriei capitalei de a contramanda cele două acţiuni de duminică, făcând referire la informaţii despre punerea la cale a unor violenţe. Instanţa a amânat procesul pentru astăzi dimineaţă, dar autorităţile locale şi organizatorii acţiunii unioniste au ajuns la un compromis. „Am convenit cu Primăria Chişinău să schimbăm traseul. Marşul Unirii va porni, la ora 14.00, din faţa Academiei de Ştiinţe, va merge pe bd. Ştefan cel Mare până la strada Ismail, apoi pe str. A. Mateevici, str. Anton Crihan până la Teatrul Verde”, ne-a spus Codreanu.

În privinţa strămutării acţiunii stataliştilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale în sala Casei Sindicatelor din sectorul Râşcani al capitalei, solicitată de primărie, Curtea de Apel urmează să se expună astăzi.

Anterior, Primăria Chişinău şi organizatorii Festivalului Etniilor au decis, de comun acord, ca Festivalul Etniilor să aibă loc cu o zi mai devreme faţă de data anunţată anterior, adică sâmbătă, 15 septembrie, pentru a nu suprapune evenimentul cu Marşul Unirii şi manifestaţia antiunionistă de duminică.

Între timp, liderul partidului „Patrioţii Moldovei”, Mihail Garbuz, cel care a anunţat manifestaţia antiunionistă, este cercetat penal pentru dezordinile în masă care au avut loc pe 5 august la Bălţi, când stataliştii au aruncat cu pietre în unionişti.

R.L.H.

The following two tabs change content below.
Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Ultimele articole de Raisa Lozinschi-Hadei (vezi toate)