Chirtoacă despre Dodon şi Usatîi: «Два дебила – это сила»

Dorin Chirtoaca

La şedinţa de astăzi dimineaţă a Consiliului municipal Chişinău, primarul Dorin Chirtoacă s-a referit la autospeciala care a descărcat 3,5 tone de fecale pe scările sediului PLDM. Edilul capitalei a declarat că nu este vorba de un accident, ci de un fapt intenţionat. Şi acesta deoarece, „când faci accident, nu te dai jos din maşină şi îndrepţi furtunul cu mâna ca să stropeşti scările”, a precizat Chirtoacă.

Acesta a adăugat că este o acţiune bine pusă la cale, iar autospeciala este una privată, şi nu face parte din serviciile care se subordonează primăriei. „Societatea noastră este destul de matură ca să-şi dea seama că este vorba de nişte bandiţi. Nu văd niciun motiv pentru care Poliţia şi Procuratura să nu aplice legea şi să-i aresteze. Nişte debili, два дебила – это сила”, a declarat primarul capitalei.

În ce priveşte incidentul de sâmbătă seară, şeful Serviciului de presă al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, Adrian Jovmir, a menţionat pentru JURNAL de Chişinău că au fost reţinuţi doi bărbaţi pentru 72 de ore. „Deocamdată, cazul este investigat. Nu pot spune cu certitudine că a fost un accident”, a spus Jovmir. Cei doi au 41 şi 43 de ani, sunt din Chişinău, iar pe numele lor „au fost deschise dosare pentru huliganism”.