Chiria preşedintelui, secret de stat?

Familia preşedintelui Nicolae Timofti s-a mutat, de o lună, în casă nouă. Nicolae Timofti a trecut cu traiul, la începutul lunii august curent, într-un apartament închiriat chiar în buricul capitalei – pe str. 31 august. Deşi ni s-a spus că apartamentul cu patru camere nu este unul de lux, suma pe care o cheltuie statul lunar pentru chirie rămâne o enigmă.

 

„Pentru a nu crea incomodităţi vecinilor de bloc ai familiei prezidenţiale din sectorul Râşcani al capitalei şi pentru buna funcţionare a activităţii preşedintelui, Serviciul de Pază şi Protecţie de Stat (SPPS) a solicitat Cancelariei de Stat să găsească o altă locuinţă pentru Nicolae Timofti. Iniţial, s-a făcut o reparaţie superficială, dar nu este nimic deosebit în acel apartament. E totul aşa cum se făcea pe timpuri”, ne-a declarat Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui. Vlad Ţurcanu susţine că nu instituţia prezidenţială administrează banii de chirie şi, prin urmare, nu ştie cât se achită lunar pentru acel apartament închiriat de la o persoană fizică. De acest lucru se ocupă, zice Ţurcanu, Cancelaria de Stat.

Serviciul de presă al Guvernului susţine că nu ne poate oferi asemenea informaţii. Solicitat de JURNAL, Eduard Bănăruc, secretar general adjunct al Guvernului, ne-a spus că în noua locuinţă a preşedintelui Timofti nu a fost făcută nicio reparaţie, dar şi că instituţia pe care o reprezintă nu administrează banii pentru chiria apartamentului prezidenţial. Cine o face, Bănăruc nu ştie, aşa cum nu ştie nici câţi metri pătraţi are noua locuinţă de serviciu a preşedintelui.

Anterior, Igor Bodorin, şeful SPPS, a declarat presei că noul apartament al preşedintelui „se află aproape de oficiu şi domnul preşedinte se deplasează tradiţional în fiecare zi pe jos atât la serviciu, cât şi acasă”.

 

Deşi i-a fost repartizată iniţial reşedinţa de la Condriţa drept locuinţă de serviciu, Nicolae Timofti a refuzat să locuiască acolo deoarece drumul până la serviciu e prea lung şi că nu se poate acomoda. „Domnul preşedinte mai merge din când în când la Condriţa. Chiar şi în luna august a lucrat câteva zile acolo”, ne-a spus Vlad Ţurcanu.

 

Raisa Lozinschi-Hadei

 

The following two tabs change content below.
Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Ultimele articole de Raisa Lozinschi-Hadei (vezi toate)