CHINA // Un consilier prezidențial a fost condamnat la închisoare pe viață

ling

Ling Jihua (foto), al cărui fiu, aflat în compania unor tinere dezbrăcate, și-a lovit Ferrariul de un zid, își va petrece ultimele zile în închisoare. Ling Jihua, unul dintre consilierii apropiați ai fostului președinte chinez Hu Jintao, a fost condamnat la închisoare pe viață astăzi, 4 iulie, scrie lefigaro.fr.

Acuzat de corupere, de obținere ilegală de secrete de stat și de abuz de putere, acesta căzuse în dizgrație în 2012, după descoperirea morții accidentale a fiului său la volanul unui Ferrari, însoțit de două tinere dezbrăcate.

În martie 2012, un Ferrari de 600000 de euro, condus de un tânăr de 20 de ani, aflat în plină viteză, și-a încheiat cursa într-un perete. Ceea ce părea de departe un accident banal s-a transformat în afacere de stat. Potrivit New York Times, un blogger chinez a dezvăluit scandalul, intrigat de comportamentul guvernului după acest accident: identitatea victimelor a rămas secretă. Soția funcționarului chinez a fost condamnată pentru că a profitat de o afacere de caritate.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)