Chiar şi plătiţi, manifestanţii nu ştiu de ce îl susţin pe Ianukovici. Video

Postul de televiziune rusesc „Dojdi” a realizat un reportaj de la un miting în susţinerea preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici. Manifestanţii nu au ştiut să răspundă clar la întrebările: „De ce aţi venit la miting?” sau „De ce îl susţineţi pe Ianukovici?”.

Respondenţii au oferit răspunsuri bizare, contradictorii. „Am ieşit la o plimbare, să respir aer curat”; „Lucrez aici, votez cu Ianukovici”; „Noi suntem pentru Uniunea Europeană, dar nici împotrivă”; „Sunt împotriva opoziţiei, pentru că Ucraina este o ţară liberă. Trebuie să ne integrăm în Uniunea Europeană pentru că vom avea gaz mai ieftin şi toate celelalte, este răspunsul unei tinere.”

La sfârşit de reportaj câţiva tineri au recunoscut că au venit pentru bani, pe care îi vor primi după ce se va încheia mitingul. Aceşti tineri nici măcar nu cunosc câţi bani vor primi.

Menţionăm că în internauţii l-au poreclit pe Viktor Ianukovici cu calificativul „gopnik” – un termen argotic atribuit persoanelor care au conexiuni cu lumea interlopă sau pretind că au.

640x360

O staţie de autobuz din Ucraina. Ianukovici îmbrăcat în stil “gopnik”, în trening şi maiou de marinar.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)