Chiar de-i bun şi cuminţel, nu poate fi soţ fidel

Femeii i s-a făcut negru înaintea ochilor şi a apucat-o un frig de moarte când şi-a văzut soţul în pat cu verişoara ei

o-MEN-CHEAT-facebook

Nicuşoara a fost „furată” de tatăl ei de la mamă-sa de care se despărţise după şapte ani de căsnicie. Relaţia dintre părinţii micuţei s-a destrămat de parcă nici n-ar fi fost. Aliona, aşa o chema pe maică-sa, căzuse în patima alcoolului. Andrei care se căsătorise din dragoste cu ea a observat chiar din primul an de căsnicie că nevestei sale îi plac băuturile tari. Găsea mereu motiv pentru a închina un pahar.

Ba zicea că o face de plictiseală, ba de bucurie. Iar la un an după naşterea Nicuşoarei bea uneori până cădea sub masă. Bărbatul a încercat în fel şi chip să o întoarcă pe drumul cel drept şi dacă a văzut că nu-i cu putinţă, a ales să se despartă de ea, când fetiţa împlinise cinci ani. Şi-a adunat într-o dimineaţă toate lucrurile într-o geantă şi a plecat în orăşelul lui de baştină, la părinţi. Ea a rămas cu fetiţa în satul ei de baştină din apropierea Chişinăului, într-o casă mare şi arătoasă, oferită ca dar de nuntă de către părinţi.

După plecarea lui, Aliona aproape că nu se trezea din beţie. În ziua în care Andrei s-a dus să o vadă pe Nicuşoara, a găsit-o beată dormind lângă prag. A zgâlţâit-o de câteva ori, dar degeaba, nu a avut cu cine vorbi. A luat fetiţa şi s-a întors cu ea la părinţi. Pe amurgite, Aliona s-a trezit din beţie, dar ia-o pe Nicuşoara de unde nu-i. A început să o strige, să o caute până când un vecin i-a spus că a fost Andrei şi a luat-o. Cu o falcă în cer şi alta în pământ, a doua zi, a depus plângere la procuratură precum că soţul, care a părăsit-o, i-a furat copilul. Dosarul a ajuns în instanţă. Până la urmă, în timpul audierilor procesului de divorţ, fetiţa a declarat că vrea să rămână cu taică-său. Decizia a fost luată în favoarea lui şi Nicuşoara a crescut mângâiată şi alintată de tată şi bunică, căci bunicul său s-a stins repede din viaţă. Bunica, o femeie frumoasă, dar şi o gospodină fără pereche, a deprins-o multe lucruri: secrete culinare, broderie, croitorie, să menţină casa în bună ordine. Taică-său avea grijă ca fata să înveţe bine la şcoală, să o asigure cu cele necesare. Abia la 13 ani după divorţ el s-a recăsătorit, iar Aliona, în încercarea de a scăpa de patima alcoolului, s-a refugiat la o mănăstire. La acea vreme, Nicuşoara era deja o domnişoară mândră şi frumoasă. Vorbea bine franceza şi engleza, era studentă în anul întâi la facultate.

Se căsătoreşte cu un băiat bogat

Atunci, la 18 ani, a făcut pasul hotărâtor, căsătorindu-se cu Vladimir, un băiat dintr-o familie înstărită. A fost o căsătorie planificată de părinţi. Flăcăul avea 29 de ani şi era cel mai râvnit din orăşel, era un bărbat fascinant. Îl jinduiau foarte multe domnişoare când maică-sa i-a făcut cunoştinţă cu Nicuşoara. Cum era atât de frumoasă, tânărul s-a îndrăgostit pe loc de ea. Şi ea s-a îndrăgostit de el. După o nuntă fastuoasă, plini de vise, speranţe şi gânduri senine, cei doi au început să construiască o viaţă împreună. Timidă, dar sigură de forţele proprii, fata a intrat în această familie bogată, care ducea un stil de viaţă deosebit de cel pe care îl văzuse în familia în care a crescut. În casă predomina luxul: pian de culoare albă, mobilă de lux, tacâmuri scumpe de porţelan, cristal şi argint. Aici se dădeau petreceri şi aveau loc întâlniri cu oameni care se considerau protipendada localităţii.

Mulţi o considerau pe Nicuşoara nepotrivită pentru Vladimir. În primul rând, ziceau că e prea tânără, în al doilea rând, că era sărăcuţă. Dar fericitul cuplu îşi vedea de ale sale şi nu ţinea cont de gândurile şi vorbele ce veneau în special din partea multor femei. Amândoi aveau caractere puternice şi pasiunea unuia pentru celălalt era foarte puternică. Erau fideli în relaţia de cuplu. Dar fidelitatea n-a ţinut mult. Tihna şi lumina casei avea să se întunece într-o zi, întunericul venind dintr-o călătorie.

Vladimir calcă pe bec

Tânărul cuplu călătorea foarte mult. Mai întâi, mergeau în călătorii singuri, apoi cu copiii, prietenii, rudele. E momentul să vă spun că Nicuşoara avea o unică verişoară, Lilia, destul de atrăgătoare, cu cinci ani mai mică decât ea pe care o lua adesea cu ei în călătorie. Lilia moştenise frumuseţea şi naturaleţea mamei sale, mătuşa Nicuşoarei.

Cele două verişoare erau foarte apropiate, petreceau mult timp împreună şi semănau la chip între ele. Lui Vladimir i se cam scurgeau ochii după femeiile frumoase. Soţia sa a observat că soţul ei îi face ochi dulci verişoarei sale, dar nu s-a gândit că se va ajunge prea departe. Şi iată că în timp ce se aflau într-o călătorie în Munţii Alpi, avea să vină şi surpriza. Nicuşoara a ieşit pentru o oră cu copiii la plimbare. Lilia n-a vrut să iasă cu ea, spunându-i că se simte rău şi nu are chef de plimbări. Iar Vladimir şi-a motivat refuzul prin faptul că voia să termine de citit un roman. Dar cum au auzit uşa închizându-se, cei doi rămaşi singuri s-au apucat de făcut dragoste. Deşi era o zi încântătoare acolo, pe Coasta de Azur, şi Nicuşoarei îi plăcea să admire împrejurimile, întâmplarea a făcut ca să se întoarcă mai repede decât se aşteptau îndrăgostiţii.

Prins în flagrant cu verişoara

Vă daţi seama şi dumneavoastră ce a urmat. Femeii i s-a făcut negru înaintea ochilor şi a apucat-o un frig de moarte când şi-a văzut soţul în pat cu verişoara ei. Dar fiind o femeie puternică, cum vă spuneam, şi-a păstrat calmul. Nu i-a zis nimic verişoarei, nici aceasta nu scotea un cuvânt. Tăceau amândouă de parcă luaseră apă în gură. Rece vorbea şi cu tatăl copiilor. Era şi firesc, trecea printr-o decepţie cumplită. Cum s-au văzut întorşi din călătorie, i-a cerut soţului divorţul. Vladimir însă nu acceptat. După lungi discuţii, au decis să rămână împreună de dragul copiilor până la adânci bătrâneţi, să păstreze o relaţie decentă, având libertatea de a iubi şi a visa.

Au trecut patru ani de atunci. Vladimir îi oferă Nicuşoarei o dragoste caldă, dar nu poate fi fidel, mai sare gardurile din când în când. Nicuşoara, după trei ani, şi-a iertat verişoara, care e plecată în America şi care, în primăvara acestui an, va face nuntă acolo. S-a căsătorit cu un cetăţean american. În pofida prejudecăţilor, Nicuşoara şi-a permis o relaţie extraconjugală, care n-a durat mult. „Am făcut-o pentru comparaţie. Vladimir este cel mai bun bărbat din lume, unul dintre cei mai buni prieteni şi mai buni soţi. Îl iubesc, îl apreciez cu toate calităţile şi neajunsurile”, mi-a spus femeia. „Şi eu o iubesc şi mă bucur că în familia noastră există iubire şi respect”, s-a grăbit să-mi spună Vladimir.

The following two tabs change content below.