Chetraru: „Atmosferă tensionată”

Viorel Chetraru promite să vorbească presei despre presiunile politice care vor exista

Actualul director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), Viorel Chetraru, a obţinut cel mai mare punctaj la concursul de ocupare a funcţiei de şef al Centrului Naţional Anticorupţie – 16,56 puncte. Comisia parlamentară juridică, pentru numiri şi imunităţi urmează să înainteze candidatura acestuia pentru desemnare în funcţie de către Parlament.

„Nu a fost dificil, dar concursul s-a desfăşurat într-o atmosferă tensionată. Dacă nu treceam concursul, eram în situaţia de a nu mă putea uita în ochii colegilor cu care am activat în ultimii trei ani, adică ar fi însemnat că nu am fost suficient de bun”, zice Chetraru.

Acesta a recunoscut că pe parcursul ultimilor ani, atât în perioada guvernării comuniste, cât şi după, au existat presiuni politice asupra instituţiei. Întrebat de JURNAL care va fi garanţia, în cazul în care Parlamentul îl numeşte în funcţie, că va asigura independenţa instituţiei, Chetraru a spus că va scoate în vileag orice încercare de a influenţa anumite decizii şi va informa presa, „pentru că aceasta este într-adevăr o putere”. Chiar dacă asta îl va costa funcţia? „Nicio problemă, important e să mă pot uita dimineaţa în oglindă”, a răspuns Chetraru.

De menţionat că, acum trei ani, acesta a fost numit în funcţia de director CCCEC la propunerea Partidului Democrat. Au existat voci care l-au acuzat public că ar face jocurile democratului Vlad Plahotniuc.

În urma reorganizării CCCEC şi după lipsirea de anumite atribuţii, în noua instituţie ar rămâne cam jumătate din cei 580 de angajaţi ai CCCEC.

 

R.L.H.

The following two tabs change content below.
Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Ultimele articole de Raisa Lozinschi-Hadei (vezi toate)