Cheltuielile pe care trebuie să le suporte un cetăţean RM pentru a lucra în Rusia

Миграционная-служба

22 de cetăţeni ai R. Moldova, potrivit Poliţiei de frontieră, au interdicţie de săptămâna trecută să intre în Federaţia Rusă, alţi nouă au fost deportaţi. În aceeaşi perioadă, le-a fost refuzat accesul în Uniunea Europeană altor 15 moldoveni, cinci au fost deportaţi. 26 de cetăţeni străini nu au voie să intre în R. Moldova.

Potrivit Serviciului de Migraţie al Federaţiei Ruse, sunt întorşi în R. Moldova doar cei care încalcă regulamentul migraţional. Începând cu 1 ianuarie 2015, cei care merg la lucru în Rusia trebuie să obţină autorizaţie de muncă. Ei sunt obligaţi să susţină teste la limba rusă, istoria şi legislaţia Federaţiei Ruse. Începând cu 2015, permisul de lucru pentru un an costă 48.000 de ruble rusești, polița de asigurare medicală – 1.600 de ruble, iar certificatul medical și cel de cunoaștere a limbii și istorie ruse – 5.000 de ruble, mărimea finală pentru perfectarea actelor constituind 59.600 de ruble rusești (16 mii de lei). Pentru 2016, taxele au rămas aceleaşi, a anunţat președintele Congresului diasporei moldovenești, Aleksandr Kalinin.

În martie 2015, conform datelor poliţiei de frontieră, circa 25 de moldoveni nu au putut intra pe teritoriul Federației Ruse, iar nouă au fost deportați. Uniunea Europeană a refuzat accesul pentru șase cetăţeni RM, iar unul a fost expulzat.

În 2014, 2028 de moldoveni au fost întorși de autoritățile ruse la graniță, alții 408 au fost deportați.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu