Chelsea vrea să-l ruineze pe Mutu

Probleme mari pentru Mutu. Abia revenit pe gazon, după suspendarea de nouă luni pentru consum de sibutramină, în proces cu un ospătar kosovar căruia i-a aplicat o corecţie, „Briliantul” e lovit rău şi pe partea financiară.

Nemulţumită că Mutu nu plăteşte amenda de 17 milioane de euro, stabilită de FIFA şi confirmată de CAS încă din 2008, Chelsea încearcă să-şi recupereze banii pe alte căi. A deschis un proces în SUA şi vrea să-şi recapete banii prin sechestrarea proprietăţilor pe care internaţionalul român le deţine în Florida.

Vor să-i sechestreze proprietăţi de trei milioane de dolari!

Potrivit site-ului american law.com, gruparea engleză a mutat procesul în SUA! Pe 8 noiembrie, Chelsea s-ar fi adresat unei curţi federale americane din Florida cu „o petiţie care să recunoască şi să pună în aplicare hotărârea arbitrală internaţională”. Mutu deţine proprietăţi în zonă: două vile în Coral Gables (un oraş din apropiere de Miami) şi un apartament împreună cu soţia sa, Consuelo, chiar în Miami. Dacă cei de la Chelsea vor câştiga procesul din SUA, proprietăţile lui Mutu ar putea fi sechestrate.

Proprietăţile lui Mutu în Florida (potrivit law.com)

1. O casă cu patru dormitoare, de 508 metri pătraţi, estimată la 1,7 milioane de dolari, pe care Mutu a achiziţionat-o în 2008 cu 2,6 milioane de dolari.

2. O casă cu trei dormitoare, de 443 de metri pătraţi, evaluată la 604.000 de dolari, cumpărată de Mutu în 2007 cu 1,4 milioane de dolari.

3. O casă cu două camere, de 188 metri pătraţi, estimată la 558.000 de dolari, cumpărată de Mutu în 2006 cu 975.000 de dolari.