Chelnerii şi îngrijitorii de bolnavi, predispuşi la depresie

Bonele, îngrijitorii de bolnavi, chelnerii sau angajaţii din sistemul de sănătate sunt cei mai expuşi în faţa depresiilor majore. Site-ul health.com a întocmit un top al celor mai periculoase joburi pentru sănătatea mintală.

Potrivit health.com, depresia majoră poate apărea în cazul joburilor foarte solicitante sau stresante. Bonele şi îngrijitorii de bolnavi şi de bătrâni sunt într-o astfel de situaţie. 11% din cei intervievaţi pentru acest studiu au declarat că au avut depresii severe cel puţin o dată.

Altă categorie expusă afecţiunilor psihice o reprezintă chelnerii. 15% din respondenţii chelneri au declarat că au avut o depresie puternică anul trecut. Potrivit health.com, cel mai stresant în acest job e faptul că ţi se spune în fiecare zi ce să faci. În plus, această muncă e şi foarte obositoare fizic, iar unii clienţi sunt greu de mulţumit.

Asistentele şi medicii sunt şi ei destul de afectaţi de meseria pe care o practică. Mulţi au declarat că sunt deprimaţi din cauza că zilnic vin în contact cu pacienţi cu diverse traume sau chiar cu oameni care mor.
În aceeaşi situaţie sunt artiştii sau scriitorii, în general persoanele creative.

Iată topul:

1.   Îngrijitorii de bolnavi

2.   Îngrijitorii de bătrâni

3.   Chelnerii

4.   Bonele

5.   Medicii şi asistentele

6.   Artiştii şi scriitorii

7.   Cadrele didactice

8.   Funcţionarii

9.   Contabilii

10. Vânzătorii