Cheamă taxiul în limba română!

Operatoarele se enervează când aud că le vorbeşti în română şi pun receptorul

Firmele de taxi au majorat preţul călătoriei cu cinci lei şi, din cauza „volumului mare de lucru din ultima perioadă”, operatoarele se adresează clienţilor în rusă.

Marina LIŢA

„Drumurile înzăpezite se curăţă greu”, a fost explicaţia prestatorilor de servicii taxi. Deşi drumurile au fost în mare curăţate şi temperaturile ridicate de afară au grăbit topirea zăpezii, companiile de taxi nu s-au grăbit să treacă la tarifele vechi. „În curţile blocurilor încă e greu de intrat, zăpada ce se topeşte formează gheaţă”, îmi explică una din operatoare.

Mai mult, „din cauza volumului mare de lucru”, multe dintre operatoare nu se sinchisesc să vorbească în română în ultimele săptămâni. „Dacă sună mulţi, vorbim şi noi cum putem. Ce atâta?! Oamenii ne înţeleg şi nu se plâng”, replică enervată vocea de la celălalt capăt al firului.

Nimeni nu se plânge

Pe de altă parte, Victoria Verde, chişinăueancă, ne-a spus că operatoarele se enervează când aud că le vorbeşti în română şi pun receptorul. „Mi s-a întâmplat duminică seară. O prietenă a venit la mine, iar când să plece acasă am sunat la o firmă de taxi. Când a auzit „Bună seara!”, operatoarea a pus receptorul. Mai târziu, mi-a spus că atunci când sunt mai multe apeluri, cade reţeaua. Nu a putut să-mi explice de ce mi-a răspuns în rusă şi a închis telefonul”, spune Victoria Verde.

Tânăra a menţionat că, după ce a fost nevoită să strige şi să se certe cu operatoarele, a venit maşina la scară. „Din câte mi-a spus prietena mea, taximetristul s-a purtat frumos, a vorbit cu ea în română”, comunică aceasta.

Vă reamintim că în cazul în care aveţi de reclamat situaţii similare, nu ezitaţi să sesizaţi Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Pieţei, Metrologie şi Protecţia Consumatorilor (mun. Chişinău, str. E. Coca 28, bloc. III, bir. 12, fax: 218 522), iar în situaţia în care aveţi nevoie de o consultaţie, linia telefonică directă a consumatorilor vă stă la dispoziţie (tel.741 464). 

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)