Cenuşăreasa (2)


Istoria Nastei, femeia adusă în casă temporar, dar rămasă în inima și cuibul lui Nichita pentru totdeauna

În aceeaşi zi, Năstica a trecut cu traiul în casa lui Nichita, care vă dați seama ce bogătan era și ce mai cuibuşor construise pentru familia lui. Bucuros el că în câteva luni va avea un copil, mulţumită Nastea că, până va naşte odrasla, va avea de toate. Şi doar Svetlana, nevasta lui Nichita, nu era încântată deloc. Ea una nu și-a dorit niciodată copii, ar fi putut să nască și în fiecare an, dar nu se închipuia pe sine în rol de mamă. Aşa că l-a minţit pe Nichita că e stearpă în urma unei boli din copilărie.

Soţia lui Nichita o calomniază pe Nastea

În toţi anii căsniciei lor s-a protejat pe ascuns de el şi nu-i păsa deloc că nu va avea urmaşi. Svetlana trăia pentru plăcerile sale și se iubea numai pe sine. Faptul că Nichita a adus în casă femeia ceea i-a stricat toate planurile nevestei. Nu-și închipuia cum o să se descurce cu copil mic, pentru că-și dădea seama că-i revine rolul de mamă, pentru care nu era pregătită. Puțin spus că era tulburată, îngrozită chiar. Nu știa cum să alunge intrusa, s-o batjocorească în aşa fel încât lui Nichita să i se lepede de ea şi cu atât mai mult de visul să aibă vreun copil vreodată.

Întâi a învinuit-o de furt. Cică i-au dispărut câteva şiraguri de bijuterii, din cele scumpe, fireşte! Apoi că a prins-o punând ceva în mâncare, oare nu vrea să ne otrăvească, îl întreba ea pe Nichita. Linişteşte-te, i-a spus soţul, cum naşte o alung. Tu ai grijă cu ce scoatem copilul din spital, cumpără tot ce trebuie de la farmacie, din magazine, să fim pregătiţi pentru eveniment. Năstica locuia a treia lună în casa lor și îi devenise atât de dragă lui Nichita încât bărbatul nu scăpa nicio ocazie s-o atingă măcar în treacăt. Ba punea mâna pe burta ei să simtă cum se mişcă viitorul lui urmaş, ba o atingea ușor cu palma pe obraz, ba-i aranja părul ciufulit.

Nichita divorţează şi se însoară cu Nastea

Ce s-o mai întind, s-a îndrăgostit Nichita! Era frumoasă fata și sarcina o făcea și mai atrăgătoare. Svetlana, care le vedea pe toate, căci nu era femeie proastă, într-o zi, când a dat peste bărbatu-său că o sărută pe obraz pe sărăntoaca de Nastea, i-a zis că vrea să divorțeze și că împart averea în jumătate. Bine, i-a răspuns Nichita, fă lista ce dorești să iei din casa asta și valea, fato, că m-am săturat de tine! Ia aminte, nu te-am alungat eu, te-ai dus de bună voie.

Într-o lună, Nichita era flăcău. Până să nască Nastea, el a și luat-o de nevastă, să se nască copilul lor cu toate actele în regulă. Lui Nichita îi era atât de dragă nevasta asta, care se rostogolea prin casă ca o raţă, încât de fericire nu-i mai ardea să umble la serviciu. Toate afacerile le dirija de acasă, partenerii lui făceau cale bătută zi de zi până la el. Tuturor le spunea că iubita lui îi va naște un fecior, știa deja că băiat va fi, mai zicea că va deschide o nouă afacere de prestări servicii și că asta îi va reveni cu anii fiului. Nu scăpa nicio ocazie să-și ridice în slăvi nevasta și să spună tuturor că n-a trăit niciodată mai bine ca acum.

Au făcut patru fii împreună

Când s-a născut Nicu – căci i-a dat numele tatălui său – a petrecut o săptămână. Și-a adunat întâi rudele să-i vadă odorul, apoi vecinii şi prietenii. Năstica era speriată de ce i se întâmplă. Nu era îndrăgostită de Nichita, dar nici antipatic nu-i era bărbatul, dar oricum atâta bine a dat peste ea că-i era frică nu cumva norocul acesta să dispară într-o zi. Cu timpul, s-a obişnuit, ba chiar prinsese să-i placă rolul de nevastă iubită și alintată, mai ales că Nichita i-a adus și ajutoare în casă – o menajeră și o dădacă pentru fiu. Pe Năstica o ținea pentru dânsul, aveai impresia că femeia asta e prima în viața lui și minunea de pe pământ!

N-a trecut nici un an şi jumătate de când erau împreună și Năstica îi mai naște un fiu. N-a vrut ea atât de repede să mai nască unul, dar dacă s-a întâmplat, a zis că e mai bine așa, de se întâmplă vreodată că-i trece dragostea bărbatului pentru ea, îi lasă fiul drept şi-l ia pe cel mai mare cu dânsa. În felul acesta, voia să-i mulțumească lui Nichita, care i-a dat atâtea bucurii nevisate de o orfană. Dar uite că trece un an, trec doi, trec zece și Nichita nu se mai satură de muierea lui. Prinsese și ea dragoste de dânsul și-l jelea că muncește peste poate, că reușește și de familie să aibă grijă. Între timp, se mai născuseră trei copii și avea Nichita la 49 de ani tocmai cinci și toți băieți. N-a făcut niciodată vreo diferență dintre cel adus în casă și cei făcuți de dânsul. Ba se părea uneori că ținea chiar mai mult la Nicu, pentru că era copil cuminte și învăța bine.

Svetlana se răzbună

Dar în casa omului se întâmplă și zile mai bune și mai puțin plăcute. Nici pe Nichita nu l-a păzit Domnul de necazuri. Nu se știe care dintre partenerii lui de afaceri a început să-i pună bețe în roate, mai târziu a aflat cine, dar nu mai putea face nimic. A pierdut o întreprindere, în care avea doar 45% de acțiuni, restul erau ale muncitorilor. Ei bine, prietenul cel mai apropiat și partenerul de afaceri, care-i furniza materie primă pentru fabrică, într-un timp record a devenit patronul lui. I-a vândut Nichita și acțiunile, pe care le deținea numai să nu-l mai vadă în ochi niciodată. Apoi o altă afacere porni să se clatine. În spatele acestor încercări de a-l distruge erau rudele Svetlanei, prima lui nevastă care a rămas necăsătorită după divorț.

Zic, a avut Nichita perioade grele până și-a revenit. În tot acest răstimp, alături i-a fost Nastea, femeia pe care a adus-o în casa lui temporar, până îi va da un copil, dar care a rămas în inima și cuibul lui pentru totdeauna…

The following two tabs change content below.
Lidia Bobână

Lidia Bobână

Lidia Bobână

Ultimele articole de Lidia Bobână (vezi toate)