Cenaclul Casei Scriitorilor, inaugurat cu un recital de Artemie Oleacu

Invitatul primei şedinţe a Cenaclului Casei Scriitorilor, desfăşurată pe 13 iulie la sediul Uniunii Scriitorilor din R. Moldova, a fost tânărul actor Artemie Oleacu, care a citit în premieră absolută un grupaj de poeme. Câteva dintre acestea au fost scrise în anii de liceu, la Căinari, restul sunt versuri recente, despre care autorul începător a vrut să afle părerea celor care au deja experienţa publicării în reviste şi pe internet.

Ascultătorii au remarcat talentul autorului de a-şi citi cu expresivitate propriile versuri, sinceritatea discursului, tensiunea din poeziile lirice şi energetica antrenantă a textelor în care se face auzit protestul social.

Au vorbit Nicolae Popa, Călina Trifan, Radmila Popovici, Aura Maru, Victor Ţvetov, Ion Buzu. Salutând faptul că un artist al scenei vădeşte pasiune pentru scris, îşi mărturiseşte atracţia pentru poezie, vorbitorii au observat că multe dintre textele sale necesită cizelare sau rescriere, pentru a depăşi stadiul de exerciţiu literar.

Până a publica în reviste, poetul-actor ar putea să frecventeze site-urile literare şi să-şi plaseze textele pentru a afla reacţia imediată, l-au sfătuit cei prezenţi la şedinţă.

Amintim că Artemie Oleacu e actor la Teatrul „Eugene Ionesco” şi colaborează cu Teatrul Dramatic Rus „Anton Cehov”, fiind unul dintre cei mai valoroşi artişti din tânăra generaţie.

Irina Nechit

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)