Celebrul lider interlop mexican Joaquin „El Chapo” Guzman a fost reţinut

Bloomberg's Best Photos 2014: Drug trafficker Joaquin

Celebrul lider interlop mexican Joaquin „El Chapo” Guzman (foto), arestat vineri în timp ce îşi pregătea filmul biografic, se va întoarce la închisoarea de maximă securitate din care a evadat în urmă cu şase luni, au anunţat autorităţile, citate de CNN, potrivit mediafax.ro.

Joaquin Guzman, alias „El Chapo”, a evadat în iulie 2015 din Penitenciarul de maximă securitate Altiplano, el fugind printr-un tunel săpat de membrii cartelului de droguri pe care îl conduce. El a fost capturat vineri după ce forţele mexicane au luat cu asalt o casă din oraşul de coastă Los Mochis, situat în statul său natal Sinaloa. Casa era supravegheată de o lună, a declarat procurorul general Arely Gomez. Guzman a sosit la locuinţă joi, iar autorităţile au declanşat operaţiunea vineri dimineaţă.

Forţele mexicane au fost vizate de focuri de armă din interiorul casei, potrivit lui Gomez. Cinci suspecţi au murit şi şase au fost arestaţi, în timp ce un membru al forţelor mexicane a fost rănit. În timpul schimbului de focuri, Guzman şi un adjunct al său au fugit printr-un tunel care ducea în sistemul de canalizare al oraşului. Soldaţii i-au urmărit prin tunelurile sistemului de canalizare, dar el a reuşit să iasă la suprafaţă şi a furat o maşină. Guzman a fost pe punctul de a scăpa din nou, dar autorităţile au localizat maşina pe o autostradă din afara oraşului şi l-au capturat.

Potrivit procurorului general, reprezentanţii lui Guzman contactaseră producători şi actori pentru a realiza un film biografic dedicat liderului interlop, ceea ce i-a ajutat pe anchetatori să-l localizeze. După ce l-au arestat, autorităţile l-au prezentat pe Guzman presei vineri seară, după care l-au urcat într-un elicopter. Procurorul general a precizat că interlopul se va întoarce la aceeaşi închisoare de maximă securitate din care a evadat în urmă cu şase luni.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)