Cele mai populare metode de tortură din Evul Mediu

Este lesne de afirmat că Epoca Medievală a fost una din cele mai violente perioade ale istoriei omenirii în care metodele de tortură au fost la ordinea zilei.

Epoca Medievală a fost una din cele mai violente perioade ale istoriei omenirii, dacă ţinem cont de metodele de tortură. Vă orerim o listă cu zece din cele mai groaznice metode de tortură (sperăm să nu aveţi coşmaruri după ce le conştientizaţi): Taurul Sicilian / Taurul de bronz (te prăjea); Gheara pisicii (îţi smulgea carnea); Scaunul spaniol (căptuşit cu ţepi de metal care te străpungeau); „Sfarmă capete” (îţi strângea capul infiltrând un singur şurub); Para angoasei (îţi era introdusă în orificii); Leagănul lui Iuda (erai plasat deasupra vârfului unei construcţii de mici dimensiuni în formă de piramidă); Măgarul spaniol (erai pus în poziţie călare pe un suport în forma unei prisme triunghiulare orientate cu partea ascutiţă în sus) sau Jupuirea (te jupuiau de piele cu ajutorul unui cuţit de dimensiuni reduse).

Romanii mergeau la luptele cu gladiatori, la execuţii şi torturi ca la teatru, iar oamenii Evului Mediu erau mai avizi de asemenea distracţii cu cât unele din cele moştenite de la societatea antică au fost interzise – teatru, luptele de gladiatori. Între turnirurile cavalereşti şi manifestările câmpeneşti, execuţiile şi torturile publice erau picanteriile epocii medievale.