Cele mai ciudate 25 de concluzii despre relaţiile amoroase

AVENTURĂ // Idilele la locul de muncă se datorează proximităţii – factorul decisiv care declanşează sentimentul de iubire

Cercetătorii ne uimesc mereu cu studii care mai de care mai amuzante şi mai ciudate. Multe din astea poate că îţi sunt cunoscute.
Iată cele mai recente 25 de concluzii despre relaţia de cuplu:

1. Bărbaţii care îşi sărută iubitele dimineaţa trăiesc mai mult cu cinci ani faţă de ceilalţi.

2. Una din cinci relaţii durabile începe în timp ce unul dintre parteneri este implicat în altă relaţie de cuplu.

3. 78% dintre femei vor refuza o partidă de sex la începutul unei relaţii, dacă nu s-au epilat.

4. Semnele stresului cauzate de o frică pronunţată sunt aceleaşi cu cele cauzate de iubire: dilatarea pupilelor, palme transpirate şi ritm alert al bătăilor inimii.

5. Doamnele şi domnişoarele feministe sunt mai predispuse să se afle în relaţii serioase de cuplu.

6. Două treimi dintre oameni s-au îndrăgostit de o persoană pe care o ştiau de ceva timp, comparativ cu cineva abia cunoscut.

7. Părul facial al unui bărbat creşte mai repede dacă acesta anticipează să facă sex.

8. Starea de îndrăgostire contribuie la dezvoltarea terminaţiilor nervoase, ceea ce ajută inclusiv la îmbunătăţirea memoriei.

9. Conform unei formule matematice, ar trebui să avem în jur de 12 relaţii pasagere înainte de a alege un partener pentru o relaţie serioasă. Aşa avem cele mai mari şanse să facem alegerea corectă.

10. Scanări ale creierului arată că, în momentul în care vedem o fotografie cu persoana iubită, avem senzaţia de poftă.

11. În unele triburi, femeile sunt căsătorite chiar de la naştere.

12. Un serviciu de telefonie mobilă „Love detector” analizează convorbirile avute cu partenerul de viaţă. Astfel, în funcţie de diverse inflecţiuni ale vocii, ţi se raportează prin mesaje text dacă acesta a fost sincer, atent la ce spui şi ţi-a vorbit cu afecţiune.

13. 11% dintre femei s-au documentat online cu privire la persoana cu care au ieşit la o întâlnire, comparativ cu 7% dintre bărbaţi.

14. Într-un cuplu, personalităţile celor doi tind să fuzioneze în timp, iar partenerii să fie tot mai asemănători.

15. Cel mai vechi cântec de dragoste datează de acum 4000 de ani.

16. Tradiţia inelului de logodnă s-a conturat în secolul al XV-lea.

17. 43% dintre femei preferă să nu primească felicitări de dragoste, dacă partenerul nu e gata să îşi ia un angajament.

18. Atunci când eşti proaspăt îndrăgostită produci din ce în ce mai puţină serotonină, iar nivelul hormonului ajunge atât de scăzut ca în cazul maladiei obsesiv-compulsive. De aceea, ai uneori senzaţia că te obsedează cel de care eşti îndrăgostită. Senzaţia se ameliorează cu timpul.

19. Potrivit unui sondaj online, aeroportul „Philadelphia International” s-a clasat pe locul I la crearea de legături amoroase.

20. În fiecare an, de Valentine’s Day, în Verona sosesc în jur de 1.000 de scrisori destinate Julietei.

21. Oamenii sunt mai predispuşi să încline capul în partea dreaptă în timpul unui sărut. Mai precis, 65% dintre ei fac acest lucru.

22. O perioadă după ce ai fost părăsită, încă îl iubeşti pe fostul la fel ca înainte de despărţire, arată scanările cerebrale.

23. Familiaritatea naşte, pe lângă confort sau intimitate, şi romantism. Rutina are alte cauze.

24. Există un bun motiv pentru care se nasc idile la locul de muncă: proximitatea este factorul decisiv care declanşează sentimentul de iubire.

25. Ambele sexe sunt mai fericite când au o relaţie de cuplu. Cu cât este mai mare angajamentul, cu atât creşte fericirea