Cele mai bune plante pentru călcâie

Întâmpinaţi vara cu sandale colorate şi papuci cât mai decupaţi şi nu ştiţi cum să vă îngrijiţi călcâiele?

Uleiul de gălbenele cicatrizează

Se pun flori de gălbenele mărunţite într-un recipient, se adaugă ulei cât să acopere florile, se lasă la macerat 14 zile, în recipientul închis ermetic, agitându-se de 2–3 ori pe zi, se filtrează şi se păstrează la rece. Se fac aplicaţii de 3–4 ori pe zi. Este foarte indicat atunci când fisurile sunt adânci.

Pasta de caline închide fisura

Se prepară din 400 ml de ulei de măsline extravirgin presat la rece, care se amestecă cu patru linguri de pastă de caline, se pune într-un recipient ermetic închis, se lasă la macerat 14 zile, agitând de 4–5 ori pe zi. Apoi se strecoară şi se adaugă 100 ml de ulei de migdale dulci. Cu acest ulei se ung călcâiele în fiecare seară, după care se pune un ciorap. Cura se poate prelungi 3–4 luni, până la dispariţia crăpăturilor.

Alifia cu frunze de nuc hrăneşte pielea

Folosiţi 100 ml de ulei de floarea-soarelui, 15 grame de pulbere din frunze de nuc, 15 grame de ceară de albine. Pulberea se pune în ulei şi se lasă la macerat timp de 7 zile, apoi se strecoară şi se adăugă în ceara care se încălzeşte pe foc, în baie de abur, amestecând 30 de minute. Se pune într-un recipient şi apoi se lasă să se răcească şi se închide ermetic. Se foloseşte în aplicaţii de două ori pe zi

Uleiul de coada-şoricelului şi frunze de zmeur catifelează

Se prepară din 50 de grame coada şoricelului mărunţită şi 50 de grame frunze de zmeur. Se pun într-un vas de sticlă, se adaugă ulei din seminţe de susan, se lasă la macerat zece zile, se strecoară şi se fac aplicaţii în fiecare seară.