Cele mai absurde știri din 2009

Ziarul spaniol „El Mundo” face o clasificare pe luni a celor mai absurde știri din întreaga lume, pe care agenția germană „DPA” le-a difuzat în anul 2009. Din acest top nu lipsesc știrile în care au fost prezentate cazul unei femei în vârstă de 90 de ani care fura bunuri din locuințe sau cel al unui bărbat care a sărutat 111 femei într-un minut.
Ianuarie: o universitate își respinge studenții din cauza că le miros picioarele
Un tribunal olandez a pronunţat sentința ca Universitatea Erasmo din Rotterdam să-l readmită pe Teunis T., un student de la filozofie, care fusese dat afară în 2008 din cauza că se descălța în timpul orelor de curs sau în alte zone publice. Picioarele tânărului emanau un miros îngrozitor, iar colegii și profesorii săi au cerut îndepărtarea sa. Din același motiv, el fusese dat afară în 2002 din biblioteca Universității din Delft.
Februarie: 771 de încercări la examenul de teorie pentru obţinerea carnetului
Doamna Cha, o femeie de origine coreeană, în vârstă de 68 de ani, s-a prezentat de 771 de ori la examenul pentru obţinerea carnetului de conducere. Practic, de la 13 aprilie 2005, ea s-a prezentat aproape de fiecare dată când a avut posibilitatea la examenul teoretic fără să poată scoate mai mult de 50 de puncte, limita fiind de 60 de puncte. „De fiecare dată când nu reușește mi se face milă. Îi voi da o placă de recunoaștere a meritelor atunci când aprobă”, a declarat un funcționar public. Femeia are mare nevoie de carnetul de șofer. Ea trage de un căruț din casă în casă pentru a-și vinde produsele de strictă necesitate. Până în prezent, ea a plătit peste 2.800 de dolari pentru examenul auto.
Martie: a fost prinsă o femeie de 90 de ani care spărgea case
Fanny Marulanda, o bătrână din Lima (Peru), a fost prinsă în timp ce participa, alături de alte două femei, la spargerea unei locuințe care era scoasă la vânzare. Femeia se ocupa cu distragerea atenției proprietarei, în timp ce celelalte două sustrăgeau bunuri de valoare. Când au fost descoperite, cele două femei s-au urcat într-un taxi și au fugit. Bătrâna a încercat să scape fugind de la fața locului, dar vârsta și-a spus cuvântul și a fost prinsă două străzi mai departe. Totuși, ea a fost lăsată în libertate, pe considerente de vârstă înaintată.
Aprilie: nu au lăsat-o să intre în țară din cauza că avea prea multă lenjerie intimă
Angajații aeroportului din Newcastle au găsit în geanta unei femei de 32 de ani doar trei cămăși, o rochie și cantități imense de lenjerie intimă. Femeia, bănuită că vrea să muncească în industria porno, nu a fost foarte convingătoare atunci când a fost întrebată care este scopul vizitei. Ea a declarat că a venit să viziteze centrul orașului Newcastle.
Mai: un fost om de afaceri a făcut o reclamație împotriva cazinoului
Un fost om de afaceri a solicitat o despăgubire de 50 de mil. de dolari australieni (38 de mil. de dolari americani) de la cazinoul în care a pierdut 20 de mil. de dolari australieni timp de trei ani. Bărbatul își pusese singur interdicția de a mai călca în cazinou, dar localul l-a convins oferindu-i tot felul de facilități. În 30 de ocazii, el a zburat gratis cu avionul pe ruta Gold Coast – Melbourne. De asemenea, el era înregistrat cu nume fals și primea bani pentru a-și începe pariurile.
Iunie: a sărutat 111 femei într-un minut
Michael Basting, un cetățean german, de 31 de ani, a intrat în Cartea Recordurilor după ce a sărutat 111 femei în 60 de secunde. Femeile așteptau sărutul tânărului pe trotuarul din fața unei discoteci din Berlin.
Iulie: McDonald’s a făcut publicitate cărnii elvețiene cu vaca austriacă
Reţeaua de restaurante McDonald’s a făcut o eroare gravă într-un afiș publicitar, prin care își promova în Elveția meniurile sale făcute „100% din carne elvețiană”. Vaca din afiș avea o etichetă galbenă la ureche pe care se vedea scris cu litere mici „at”, ceea ce însemna că animalul era din Austria. Explicația a fost că McDonald’s folosise aceeași vacă într-un afiș publicitar din Austria. Compania a dat asigurări că produsele comercializate în Elveția au la bază carne din această țară.
August: a supraviețuit unei căderi libere de la 3.000 de metri
Un britanic a supraviețuit unei căderi libere de la 3.000 de metri, după ce parașuta principală și cea de rezervă nu s-au deschis. Bărbatul a aterizat pe acoperișul unui hangar, suferind răni la cap și la umeri. Însă, conform prietenilor săi, starea sănătății sale este bună. Bărbatul a avut noroc că a picat pe acoperiș, deoarece la o distanță de doi metri de locul impactului era o suprafață pe care era turnat beton.
Septembrie: la 107 ani, își căuta al 23-lea bărbat
O malaeziană în vârstă de 107 ani își căuta cel de-al 23-lea bărbat al vieții sale de frică să nu fie părăsită de actualul său iubit pentru o femeie mai tânără. Mek Wok Kundor s-a căsătorit în 2005 cu un bărbat cu 70 de ani mai tânăr decât ea, care închiriase o cameră în casa sa. Puțin mai târziu, acesta a fost internat într-o clinică de reabilitare pentru drogați și îi cerea femeii să-l viziteze. „Dacă el continuă să răspundă sentimentelor mele, îl voi aștepta, cu siguranță”, a declarat Mek Wok Kundor.
Octombrie: s-au oferit să-și demonstreze homosexualitatea pentru a cere azil
O pereche de homosexuali din Bangladesh s-au oferit să-și demonstreze homosexualitatea în fața funcționarilor publici din Australia pentru a cere azil politic. Cei doi au afirmat că sunt pregătiți ca o persoană să-i privească în timpul actului sexual. Autoritățile australiene bănuiesc că este vorba despre doi frați.
Noiembrie: mii de angajate au rămas însărcinate pentru a nu fi date afară
Peste 5.000 de angajate ale unei uzine de autovehicule „Lada” au rămas însărcinate pentru a nu fi concediate în urma restructurărilor de personal. În Rusia, conform unei legi, se interzice ca femeile însărcinate să fie date afară de la lucru. Fabrica, situată în Toliatti, în apropiere de Volga, vrea să dea afară 27.000 de persoane din cei 100.000 de angajați.
Decembrie: un cerșetor nu a plătit un hotel de lux din Paris
Un cerșetor tunisian, în vârstă de 46 de ani, s-a cazat timp de o săptămână la un hotel de lux din Paris fără să plătească vreun ban. Jamel B. s-a dat drept secretarul unor șeici arabi, cărora urma să le pregătească un voiaj la Paris. Ca să testeze serviciile oferite de hotel, el a dormit timp de o săptămână în camerele pe care trebuiau să le ocupe inexistenții săi șefi. El comanda șampanie și cerea să i se dea un bodyguard personal. Jamel B. a părăsit hotelul înainte de a fi descoperit, dar poliția l-a arestat la scurt timp.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)