Cel puțin 7 moldoveni sunt răniți în accidentul feroviar de lângă Moscova, potrivit unor surse neoficiale

By Editor

Presa rusă publică o listă neoficială cu 19 nume ale persoanelor rănite în accidentul feroviar de marți de lângă Moscova. Dintre aceștia, cel puțin 7 ar fi cetățeni moldoveni, iar alți câțiva, care se află în stare gravă, au nume moldovenești. O astfel de listă a fost publicată cu puțin timp în urmă de Live News.

Printre răniți, potrivit RIA Novosti, se află trei copii. Ministerul Situațiilor Excepționale de la Moscova anunța la ora 17.00, ora locală, că în total ar fi 29 de răniți. De asemenea, presa rusă scrie că numărul morților a urcat până la 6, unul dintre care a decedat în spital.

Către ora 15.00, Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, cu referire la date oferite de către Ministerul pentru situații excepționale al Federației Ruse, informa că în urma accidentului 5 persoane au decedat, iar 15 sunt rănite grav. Acestea sunt internate în spitale după cum urmează: 8 persoane în spitalul din orașul Naro-Fominsk, 2 persoane în spitalul nr. 36 din Moscova, 2 persoane în spitalul nr. 7 din Moscova, 2 persoane în Spitalul Sklifosovski din Moscova și 1 copil în spitalul pentru copii “Bolișaia Polianca” din Moscova.

Persoanele decedate au fost duse la morga centrală din Moscova. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale conlucrează cu Ministerul pentru situații Excepționale din Rusia, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă și Ministerul Transporturilor din Republica Moldova. Un reprezentant al Serviciului Situații Excepționale va merge în Federația Rusă în cadrul grupului de lucru creat pe lângă Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, pentru organizarea activităților corespunzătoare.

Ministerul Transportului de la Chișinău a anunțat într-un comunicat de presă că un grup de lucru special de la Calea Ferată a Moldova a fost delegat de urgență la Moscova, unde în comun cu autoritățile ruse va coordona acțiunile ce țin de acordarea ajutorului medical necesar pasagerilor răniți și repatrierea persoanelor decedate. Membrii celulei anticriză vor ajunge în această seară la Moscova.

În același comunicat, MTID anunță că listele persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului vor fi publicate în cel mai apropiat timp pe pagina web a CFM www.railway.md. De asemenea, CFM a instituit o linie telefonică verde la nr. 022834550, la care rudele pasagerilor cursei nr.342 sunt rugate să apeleze pentru mai multe informații.

Sursa: diaspora.moldova.org