Cel mai original eveniment cultural

Editura Cartier a inaugurat în 2009 proiectul „Serile Poetice de la Librăria din Centru”, proiect ce poate fi calificat, fără ezitare, drept un succes în viaţa literară moldovenească.

Prima „Seară Poetică” a avut-o ca protagonistă pe Marcela Benea, poeta pe care au venit s-o asculte citindu-şi versurile la microfon zeci de spectatori. Amatorii de poezie au umplut Librăria din Centru şi în serile când aici au citit poeţii Aureliu Busuioc, Emilian Galaicu-Păun, Dumitru Crudu, Teo Chiriac, Arcadie Suceveanu, Liliana Armaşu, Aurelia Borzin etc.

La Librăria din Centru au loc lansări de carte cu participarea celor mai buni poeţi şi critici literari din R. Moldova. Aceeaşi editură organizează sistematic lecturi de proză (Val Butnaru, Mihaela Perciun) la Librăria 9 din Chişinău. După Anul Nou, Cartier (director, Gheorghe Erizanu) va lansa o serie de manifestări literare cu prezenţa unor scriitori importanţi din diferite generaţii, atât din R. Moldova, cât şi din România.
În imagine: Colindători din formaţia „Crenguţa de iederă”, condusă de Maria Iliuţ, la „Seara Poetică” susţinută de Arcadie Suceveanu la Librăria din Centru.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)