Cel mai norocos om din lume se vede un mare ghinionist

După ce a scăpat din şapte accidente grave – printre care prăbuşirea unui avion şi căderea într-o prăpastie –, cel mai norocos om din lume renunţă la suma câştigată la loterie pentru a trăi cea mai mare bucurie a vieţii sale – a cincea căsnicie.

Croatul Frano Selak, profesor de muzică, a reuşit să scape cu viaţă chiar şi după ce a căzut dintr-un avion şi a câştigat, în 2005, circa un milion de euro. Banii nu pot cumpăra fericirea este concluzia croatului care şi-a vândut vila de lux, situată pe o insulă privată din Marea Adriatică, şi-a împărţit averea prietenilor şi rudelor şi s-a retras în localitatea natală alături de a cincea soţie. A păstrat bani doar pentru o operaţie la şold şi construirea unei biserici, în semn de recunoştinţă pentru norocul de care a avut parte, scrie „The Telegraph”.

Povestea incredibilă a lui Selak începe în 1962, când trenul în care se afla a deraiat şi s-a prăbuşit în apele îngheţate ale unui râu. Rănit, în şoc hipotermic şi cu braţul fracturat, Selak a reuşit să scape, în timp ce 17 pasageri s-au înecat. În 1963, la primul său zbor cu avionul, uşa aparatului s-a desprins, iar Selak a căzut în gol. A aterizat însă pe o căpiţă de fân. Avionul s-a prăbuşit la mică distanţă şi 19 oameni au murit. În 1966, autobuzul în care se afla s-a prăbuşit într-un râu, însă Selak a scăpat nevătămat. Patru pasageri au murit. În 1970, maşina sa a luat foc în timpul mersului, iar Selak a reuşit să o părăsească cu doar câteva secunde înainte de a exploda. În 1995 a fost lovit de un autobuz în Zagreb, iar în 1996 maşina sa s-a prăbuşit într-o prăpastie de 100 metri. Norocosul a reuşit să sară şi să se agaţe de un copac.

„Niciodată nu m-am gândit că sunt norocos că am supravieţuit atâtor întâlniri cu moartea. În primul rând, m-am gândit că am fost ghinionist că am ajuns în aceste situaţii. Am crezut mereu că sunt ghinionist, dar nu poţi spune lumii ceea ce nu vrea să creadă”, spune, la 81 de ani, Frano Selak.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)