Cel mai încins BARÇA –REAL din ultimii ani!

Primul El Clasico din acest sezon va fi marcat de recorduri. Real Madrid, lider înainte de meciul de pe Camp Nou, are cel mai bun start de sezon din istoria clubului (32 de puncte, 10 victorii şi 2 remize), în timp ce Barcelona a obţinut cea mai mare victorie din deplasare din ultimii 50 de ani, 8-0 la Almeria!

Presa din Spania anticipează cel mai încins duel Barcelona – Real Madrid din ultimii ani. Cu o etapă înainte de marele meci, atât Barça, cât şi Real au făcut spectacol. Sâmbătă, „extratereştrii” lui Guardiola au desfiinţat-o pe Almeria în faţa propriilor suporteri, 8-0, cea mai categorică victorie obţinută în deplasare în ultimii 50 de ani (pe 25 octombrie 1959, 8-0 la UD Las Palmas)! Eroul serii? Messi! Argentinianul a reuşit un hat-trick excepţional şi a ajuns la 101 goluri marcate în Primera Division. Nici Cristiano Ronaldo nu s-a lăsat! Tot sâmbătă, portughezul a reuşit şi el un hat-trick, în victoria obţinută de Real pe Bernabeu, 5-1 cu Athletic Bilbao. Ronaldo este golgheter în campionatul Spaniei, cu 15 reuşite, cu două mai mult decât Messi.

„Să vedem dacă şi cu noi vor marca opt goluri”

Cristiano Ronaldo nu este deloc impresionat de victoria rivalilor de la Barcelona. „Nu contează deloc că au învins cu 8-0. Niciun meci nu seamănă cu următorul. Să vedem dacă Barcelona va mai marca opt goluri şi cu noi!”, a spus ironic portughezul. Replica catalanilor n-a întârziat să apară. Cotidianul „Sport” a scris duminică: „Cristiano, eşti sigur că vrei opt?”.

Real, lider pe Camp Nou

Peste exact şase zile, Real Madrid va merge pe Camp Nou cu un punct avantaj faţă de Barcelona în fruntea clasamentului. Pentru a treia oară în istorie, El Clasico se va disputa în prima zi a săptămânii. Autorităţile locale au decis ca meciul să nu se joace duminică pentru că atunci vor avea loc alegeri în Catalunya.

Antrenorii au bătut mai multe recorduri

La primul sezon în Spania, Mourinho a bătut deja mai multe recorduri. Cu cele 32 de puncte obţinute de Real în primele 12 etape, The Special One e antrenorul cu cel mai bun debut în istoria campionatului spaniol. Nici Guardiola nu stă degeaba: a ajuns la 68 de victorii pe banca catalanilor şi l-a depăşit pe legendarul Helenio Herrera.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău