Cel mai bun workout-er din Moldova

 

Anul 2012, premianţii Campionatului de Street Workout din R. Moldova. Vasile Larionov avea 16 ani când a obţinut primul loc

La 17 ani, Vasile Larionov a devenit cel mai bun workout-er din Moldova şi vrea să devină campion mondial

Practicând acest tip de sport de doi ani, Vasile a reuşit să cucerească două medalii de aur şi una de bronz la competiţiile de street workout din Moldova, iar la ultima competiţie de acest gen a făcut parte din componenţa juriului. Recent, ne-a reprezentat cu succes ţara la Festivalul Internaţional de Street Workout, obţinând, împreună cu alţi trei participanţi din R. Moldova, cel mai bun rezultat la una din probe.

Urmărind cum se antrenează zi de zi la bara fixă şi la paralele prietenii săi şi inspirându-se din filmul documentar al lui Arnold Schwarzenegger „The making of Pumping Iron”, Vasile decide să practice acest gen de sport.

„A fost o provocare pentru mine practicarea workout-ului. După ce am văzut câteva clipuri video cu cei mai buni workout-eri din lume, mi-am propus să ajung ca ei, ba chiar mai bun. Însă cel mai mult m-au inspirat cuvintele lui Schwarzenegger: oricât de greu ar fi, atinge-ţi scopul pe care ţi l-ai pus şi niciodată nu te da bătut”, ne spune Vasile Larionov.

Secretul succesului

Vasile Larionov alături de idolul său, veteranul workout-ului, Devin Sosa, la Festivalul Internaţional de Street Workout din Dnepropetrovsk

În fiecare zi la antrenamente, Vasile îşi lucrează asiduu corpul, ridicându-se la un nivel tot mai înalt. De asemenea, se străduie să se alimenteze cât mai corect şi cât mai sănătos, consumând produse bogate în substanţe nutritive, necesare pentru dezvoltarea organismului. S-ar părea că antrenamentele zilnice şi alimentaţia bună sunt suficiente pentru a obţine rezultate frumoase, însă nu e de ajuns. Mai este un element care te poate apropia de succes şi anume motivaţia.

„Străduinţa la antrenamente, tendinţa spre ideal şi dorinţa de a fi cel mai bun îl diferenţiază pe campion de cei simpli”, ne spune cu mult entuziasm tânărul workout-er.

Zece mii de aplauze pentru Vasile

Acum o lună, în oraşul Dnepropetrovsk, Ucraina, a avut loc Festivalul Internaţional de Street Workout, la care s-au adunat participanţi din 12 ţări ale Europei, Asiei şi Americii, iar numărul spectatorilor a fost mai mare de 10 mii. Republica Moldova a luat parte la acest festival, fiind reprezentată de tânărul şi ambiţiosul Vasile Larionov. Participarea s-a dovedit a fi una fabuloasă. Pe lângă faptul că a demonstrat că şi la noi în ţară există acest tip de sport, el a reuşit să obţină cel mai bun rezultat, la proba „one arm pull ups” (tracţiuni într-o mână la bara fixă).

„Am trăit nişte clipe de neuitat, sunt foarte bucuros că am reuşit să obţin o asemenea performanţă. Acest festival mi-a oferit foarte multe, am reuşit să-mi fac noi cunoscuţi, noi prieteni, am făcut cunoştinţă cu starurile workout-ului şi am văzut multe elemente noi pe care voi încerca să le fac şi eu, dar cel mai important e că am dus faima ţării noastre şi am reuşit să ridic Moldova la un nivel mai înalt în domeniul workout-ului”, ne povesteşte Vasile.

Vasile are talent

Alături de echipa „Workout Chişinău”, Vasile a participat la preselecţiile pentru concursul „Moldova are Talent”, prezentând un număr cu elemente din workout şi a reuşit să treacă în etapa următoare. Băieţii consideră că au un program bun, ce are şanse mari de a trece în finală sau chiar de a câştiga.

Pe viitor, Vasile Larionov îşi doreşte să ajungă la campionatul mondial de workout, să devină campion mondial şi să promoveze cât mai mult acest sport în R. Moldova, deoarece aceasta va trezi interesul tineretului de a face sport şi de a avea un mod sănătos de viaţă, fără tutun, alcool sau alte vicii.

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)