Cel mai bun jucător al CM 2010 va primi o bijuterie de 250.000€

Soccer-ul a împrumutat, cel puţin pentru Campionatul Mondial din acest an, de la ruda mult mai spectaculoasă de peste ocean, fotbalul american, o modalitate inedită de premiere. Dacă în fotbalul american, odată cu trofeul Vince Lombardi, sunt decernate echipei care câştigă Super Bowl-ul inelele de campioni, soccer-ul nostru va decerna şi el, în Africa de Sud, celui mai bun jucător al turneului, un inel a cărui valoare este de aproximativ un sfert de milion de euro.

Un bijutier columbian a fost angajat special pentru a crea şapte inele din platină încrustate cu 220 de smaralde, de 250.000 de euro fiecare! Dacă unul din inele va ajunge, aşa cum deja am menţionat, la cel mai bun jucător al turneului, altul va avea ca destinaţie finală UNICEFUL, ca donaţie. Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, se va mândri şi el cu o astfel de bijuterie, alt inel urmând să îi fie făcut cadou acestuia. Destinaţia celorlalte inele nu a fost încă stabilită, fiind posibil chiar să se scoată la vânzare.

De notat că alte 33 de inele din aur, în valoare de 70.000 de euro fiecare, vor fi decorate fiecare cu câte 36 de smaralde şi diamante africane şi vor putea fi achiziţionate de cei mai bogaţi dintre fanii prezenţi. Şi suporterii care vor neapărat un astfel de suvenir au ocazia să cumpere un inel al cărui preţ este de „doar” 2.500 de euro. Se estimează, totuşi, că toate inelele vor fi vândute.

Pe viitor, FIFA se gândeşte să premieze câştigătoarea Cupei Mondiale cu inele personalizate, deja purtându-se discuţii că, anul acesta, MVP-ul turneului final va primi în dar un inel fantastic, în timp ce formaţia care se va încorona campioană mondială nu se va bucura de acelaşi privilegiu.