Cei patru copii crescuţi de bunicul lor, vizitaţi de un grup de tineri

copii calarasi 2

Sâmbătă, 14 noiembrie, nişte tineri i-au vizitat pe protagoniştii campaniei JURNALULUI de Chişinău, cei patru copii abandonaţi de mama lor din raionul Călăraşi. Aceştia îi aşteptau la poartă pe vizitatori, fericiţi ca întotdeauna. Dan Vîrlan este tânărul care ne-a contactat la redacţie după ce a citit articolul despre soarta copiilor.

Împreună cu mai mulţi prieteni, a adunat hăinuţe, produse alimentare, bani, rechizite şi a mers la cei patru copii. „Am citit întâmplător acest articol. Suntem şi noi patru copii la părinţi şi ştiu că a fost greu. Când întâlnesc astfel de situaţii, încerc să ajut cum pot. Momentele trăite alături de ei nu pot fi descrise şi nu pot înţelege mama care şi-a lăsat copiii de izbelişte! Le-am promis că voi mai merge la ei neapărat. Le-am lăsat şi un telefon mobil pentru a discuta mai des cu ei. Îmi doresc pe parcurs să mai pot ajuta astfel de familii şi chiar o voi face cu mare drag!”, ne spune Dan.

La sfârşitul vizitei, tinerii i-au servit pe copii cu îngheţată, după care au mers să despacheteze darurile primite. Le mulţumim acestor tineri, care nu au rămas indiferenţi faţă de soarta copiilor abandonaţi.

Amintim că cei patru copii sunt crescuţi de către bunicul lor într-un sat din raionul Călăraşi. Mama lor a fost lipsită de drepturile părinteşti, iar ei au fost luaţi sub tutelă de către bunicul lor. De curând, acesta a perfectat toate actele necesare, iar din această lună va beneficia de un ajutor social în valoare de 700 de lei pentru fiecare copil.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)