Cei mai harnici poştaşi, premiaţi de JURNAL

Larisa Mantea, poştaş din Tătărăşeni, Cantemir: „Avem 160 de abonaţi la „Jurnal de Chişinău” la cele 500 de case”.

JURNAL de Chişinău i-a premiat pe cei mai harnici poştaşi. „Au fost peste 80 de participanţi la concurs, din aceştia, 64 au câştigat premii. Premiul mare de 1500 de lei a mers la Galina Dima, din localitatea Lărguţa, raionul Cantemir, care a reuşit să aboneze 190 de persoane la JURNAL de Chişinău”, susţine Veaceslav Dreglea, manager producţie şi abonamente la JURNAL.

64 de câştigători

„Mi-a luat-o înainte Lărguţa, eu am luat locul doi şi am primit o mie de lei”, ne spune Larisa Mantea, din satul Tătărăşeni, raionul Cantemir. Aceasta susţine că în localitatea de unde vine sunt 500 de persoane şi a reuşit să facă 137 de abonamente. „Nu este uşor, trebuie să vorbeşti cu oamenii, să găseşti modalitatea de a ajunge la inima lor. Dar deja persoanele cunosc ziarul JURNAL de Chişinău şi nu trebuie să le conving să se aboneze. Faptul că cele mai multe abonamente sunt la JURNAL arată că este un ziar bun”, spune Larisa Mantea.

„Localităţile noastre – Lărguţa şi Tătărăşeni, sunt pe primul loc în raion. Colegii din alte sate ne întreabă cum convingem oamenii să se aboneze. Cel mai bine îi convingi atunci când vorbeşti cu ei. Eu nu am zile de sărbătoare, nici duminici”, continuă Mantea.

Abonament pe datorie

„De la început aveam trei–patru abonamente. Acum am peste 100. Într-o familie sunt două abonamente. Locuieşte mama şi fiica într-o ogradă şi ambele au abonamente, pentru că fiecare vrea să citească ziarul”, susţine Ion Trifan, din Sipoteni, Călăraşi.

„Un ziar, dacă-i bun, poate să-şi păstreze abonaţii. De multe ori am făcut abonamente pe datorie, până la pensie sau la salariu. Le intram în situaţie persoanelor, pentru că ne spuneau că nu au bani pe moment să ia abonamentul, dar când primeau pensia, neapărat întorceau banii”, susţine Trifan.

Rup trei perechi de sandale pe timp de vară

Poştaşii care au făcut cele mai multe abonamente la ziarul nostru au fost premiaţi.

Poştaşii spun că munca pe care o prestează presupune anumite cheltuieli pe care din salariu nu întotdeauna le pot acoperi. „Când e rece, câte două perechi de pâsluţe se rup. Vara – câte trei perechi de papucei distrugem, asta e sigur. La câte drumuri facem, nici nu e de mirare”, spune Larisa Mantea.

„În fiecare an, de ziua mamei, îi fac cadou o geantă, pe care până la primăvara următoare o rupe”, ne spune fiica Anei Butnaru, din Pruteni, Făleşti.

În acelaşi timp, Veaceslav Dreglea spune că au fost acordate şi două premii de încurajare, constând în bilete de odihnă, pentru centrele poştale Teleneşti şi Făleşti. „JURNAL de Chişinău va continua să-i încurajeze şi să-i stimuleze pe cei mai buni poştaşi”, a menţionat Dreglea.

Marina LIŢA

 

 

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)