Cei mai buni studenţi vor câştiga burse de merit în valoare de 12 mii de lei

50 de studenţi din Republica Moldova pot primi burse de merit în valoare de 12 mii de lei. Centrul de Informaţii Universitare (CIU) a lansat vineri, 30 septembrie, concursul Burse de Merit – 2011 pentru cei mai buni studenţi ai RM, organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Pentru studenţii din ultimul an de studii vor fi oferite 35 de burse, iar pentru cei din primul an – 15. La concurs pot participa studenţi, cetăţeni şi rezidenţi ai Republicii Moldova, cu vârsta limită de 30 de ani. Studenţii care îşi fac studiile în domeniul ştiinţelor social-umaniste trebuie să aibă media notelor pentru toţi anii de studii nu mai mică de 9; 8,5 – domeniile ştiinţelor exacte, tehnice şi medicobiologice şi 8 – în cazul studenţilor cu dizabilităţi şi/sau orfani.

Nu sunt eligibili studenţii care beneficiază de alte burse (cu excepţia burselor interne oferite de către instituţiile de învăţământ universitar) pentru anul de studii 2011 – 2012.

Concursul se va desfăşura în două etape de selecţie a candidaţilor, în baza dosarelor depuse şi interviu într-o limbă străină. Data limită de depunere a cererilor este 3 noiembrie curent. Bilanţul concursului va fi cunoscut la 8 decembrie 2011.

„Banii sunt oferiţi odată, fiind transferaţi pe cardul bancar, iar în cazul în care câştigătorul nu are card, i se perfectează unul”, comunică Angela Muşet, director CIU. Aceasta a mai menţionat că studenţii care au câştigat până acum bursă au fost acceptaţi peste hotare ca masteranzi.

Loretta Handrabura, viceministra Educaţiei, susţine că acest concurs a impulsionat competiţia dintre universităţile din Republica Moldova. „Se va ţine cont de numărul studenţilor care au câştigat Burse de merit, atunci când va fi realizat topul instituţiilor de învăţământ superior”, comunică Handrabura.

Programul Burse de Merit a fost lansat în anul 1996 la iniţiativa Fundaţiei Soros-Moldova pentru a încuraja performanţele academice, ştiinţifice şi extracurriculare ale studenţilor din R. Moldova.

Din anul 2003 concursul Burse de Merit este organizat de către Centrul de Informaţii Universitare sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Pe parcursul celor cincisprezece ediţii ale concursului, peste 3 570 de studenţi au candidat la acest concurs, dintre care 1 030 de studenţi au beneficiat de burse de merit.

M. L.

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)