Cei doi poliţişti, aflaţi „în misiune specială”, sunt cercetaţi penal

Doi poliţişti care au pretins că se află în misiune specială şi au luat la pumni câţiva trecători în plină zi riscă să fie eliberaţi din funcţii sau cercetaţi penal, transmite DECA-press.

Incidentul a avut loc, duminică, în sectorul Botanica al capitalei în faţa unei vulcanizări. Câţiva trecători susţin că au fost agresaţi pe neprins de veste de doi poliţişti care s-au prezentat ca ofiţeri „Antidrog” şi că sunt într-o misiune specială.

Potrivit poliţiştilor din „misiune”, anume în acel loc urma să fie transmise unei persoane câteva kilograme de stupefiante. Mai mult decât atât, cetăţenii agresaţi susţin că, de fapt, poliţiştii păreau a fi drogaţi. În opinia purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Chiril Moţpan, poliţiştii au încălcat ordinea publică, iar dacă se va adeveri că au fost sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, riscă să fie eliberaţi din funcţii şi să fie cercetaţi penal.

Moţpan a declarat că „este o încălcare de tip disciplinar. Urmează să se stabilească cu exactitate cauza incidentului. Cert este că aceşti poliţişti nu se aflau în misiune specială, aşa cum au afirmat. Unul dintre ei a depus cererea de eliberare, dar cazul urmează să fie investigat şi se va decide asupra măsurii de pedeapsă”.

Celor doi poliţişti le-au fost prelevate probe de sânge şi, în termen de 3-5 zile, medicii legişti se vor pronunţa dacă erau în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor.  (DECA-press)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)