CEC a dat peste cap exit-poll-urile cu tam-tam

Duminică seara, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, partidele şi-au trăit fiecare emoţiile în conformitate cu bucăţica de tort ce le-a revenit după sondaje. Luni, după numărarea voturilor de către Comisia Electorală Centrală, care a reîmpărţit tortul, situaţia s-a cam schimbat.

Extaz şi  Agonie

(28 noiembrie 2010, după ora 21.00)                                       (luni, 29 noiembrie 2010)

1. PCRM:

Marc Tkaciuk: „Cei care acum beau whisky, ştim cu toţii că nu beau șampanie, se grăbesc”

Vladimir Voronin: „E o victorie pentru noi. PCRM a rămas tare pe poziţii, în pofida presiunilor din perioada campaniei electorale… Datele noastre ne arată că PCRM a fost jefuit de vreo zece procente din voturi ”.
2. PLDM:

Vlad Filat: „Mulţumesc colegilor mei de partid care au făcut să ajungem să vedem cum incredibilul în R. Moldova poate să se realizeze”.

Mihai Godea: „Cum a spus dl preşedinte: I-am ciuruit!”.

Vlad Filat: „PLDM a câştigat aceste alegeri, deoarece şi-a dublat numărul votanţilor. E necesar să formăm o coaliţie între partidele necomuniste ca să fie evitate alegerile anticipate. Suntem datori să reuşim să găsim votul de aur pentru alegerea şefului statului. R. Moldova nu poate să mai reziste în condiţiile în care vor avea loc iarăşi alegeri, încă un an de instabilitate. Marţi vor avea loc discuţii cu celelalte partide democratice”.
3. PDM:

Dumitru Diacov: „Marian Lupu va fi candidatura la Preşedinţie a viitoarei coaliţii de guvernare. Nu se ştie dacă Vlad Plahotniuc va fi premier”.

Marian Lupu: „Este necesar de aşteptat rezultatele finale, definitive, fiindcă de aici o să pornească totul. Uşile sunt deschise pentru toate partidele care au intrat în Parlament. Sunt posibile şi unele formule mai largi. Într-o coaliţie largă intră toate partidele care au accedat în parlament.
De această dată, altfel se pune întrebarea: Cine rămâne cu noi, nu cu cine mergem noi. De această dată, PD va fi mult mai tranşant în a pune anumite condiţii colegilor din coaliţie

”.

4. PL:

Mihai Ghimpu: „Nu pot să înţeleg cum poate fi aşa o diferenţă mare între sondaje. Important e să acumulăm 61 de mandate ca să votăm preşedintele”.

Dorin Chirtoacă: „Bucuria cea mare este că PCRM a fost trimis la lada de gunoi. E o victorie sigură a democraţiei asupra comunismului”.

Mihai Ghimpu: „Şi ce dacă comuniştii au 44 de mandate? Ei pot să aibă şi 49, că tot nu-i ajută cu nimic. Noi vom reface AIE şi vom reuşi să alegem şeful statului. Dacă cineva o să prefere să facă alianţă cu comuniştii, nu are decât. Noi, cei din PL, suntem pregătiţi să stăm în opoziţie”.
5. AMN: Serafim Urechean: „Aşa a fost în trecut şi acum tot merge ca o pregătire spre asta. Sunt convins însă că totul va fi în ordine. Acum avem trei procente, cu marja de eroare cinci, mâine o să avem opt la sută. Trebuie de gândit ce să facem cu şarlatanii care dezinformează oamenii”. Serafim Urechean: „Rezultatele sunt aşa cum sunt. Măria sa alegătorul aşa a decis, aşa rămâne. Acum va trebui să vedem unde am greşit şi să eliminăm greşelile. Ne vom concentra pe alegerile locale din anul viitor şi poate chiar anticipate. Cred că va fi dificil să fie evitate anticipatele. Orgolii sunt din toate părţile”.

(Raisa Lozinschi-Hadei)

The following two tabs change content below.
Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Ultimele articole de Raisa Lozinschi-Hadei (vezi toate)