Cea mai scumpă spălătorie auto din lume

Britanicul Gurcharn Sahota conduce o afacere ce pare futuristă: cea mai scumpă spălătorie auto din lume. Acesta lucrează până la 250 de ore la o maşină, folosind peste 100 de lichide speciale şi ceară. Tocmai din acest motiv, costurile de curăţare ajung la 7.200 de lire sterline pentru fiecare maşină.

Spălatul unei maşini la această spălătorie include lustruirea manuală a maşinii în interior şi exterior de cinci ori, relatează Metro.co.uk, citat de ziare.com.

Sahota foloseşte chiar şi un microscop informatizat pentru a găsi pe caroserie zgârieturi care nu se pot vedea cu ochiul liber. Britanicul a început afacerea în urmă cu cinci ani, după ce a spălat maşina vecinului său cu un burete şi o găleată. De atunci acesta a curăţat sute de maşini de lux şi se poate lăuda cu o listă destul de mare de clienţi celebri.

“Când eram tânăr spălam maşinile vecinilor şi a tatălui meu de câte ori puteam. Nu m-au plătit niciodată, dar îmi plăcea atât de mult încât o făceam gratuit. De atunci, lucrurile au evoluat şi acum spăl unele dintre cele mai rapide şi scumpe maşini din lume”, a declarat Sahota pentru jurnalişti.

Britanicul, care locuieşte cu părinţii săi, a transformat garajul într-un atelier hi-tech, construind chiar şi o zonă asemănătoare standurilor de la Formula 1, pentru a putea spăla pe sub maşini.

Sahota spune că cel mai frumos moment al său a fost când a curăţat cea mai scumpă maşină din lume, un McLaren F1 GTR, care costă în jur de 3 milioane de lire sterline.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)